Doneren - Learn! Foundation - Stichting onderwijs en educatie

Met belastingvoordeel schenken!

Met een donatie help je ons om beter onderwijs te bewerkstelligen in ons projectland Kenia. En de fiscus helpt je daar zelfs een handje bij. Er bestaat namelijk de mogelijkheid om belastingvrij te schenken.

De Learn! Foundation heeft de ANBI-status. Dus zijn giften aftrekbaar in je belastingaangifte (IB). Op de website van de Belastingdienst staat alle informatie die je nodig hebt.


100% aftrekbaar?
Om hiervoor in aanmerking te komen moet de (jaarlijkse) schenking worden vastgelegd in een zogeheten schenkingsovereenkomst. Aan deze overeenkomst zijn geen kosten verbonden. Voor deze vorm van schenken geldt geen drempel en geen maximum bedrag. Je moet de overeenkomst wel afsluiten voor minimaal 5 jaar.

 

Stel, je doneert per maand € 10. Het belastingvoordeel bedraagt op jaarbasis dan € 49. Je betaalt dus eigenlijk maar € 71. Op deze website kunt u met behulp van de calculator berekenen hoe hoog uw exacte belastingvoordeel is.


Het mes snijdt aan twee kanten, want je geeft netto minder dan wij ontvangen! En mocht je nou denken, wat schieten ze nou op met dat tientje per maand...nou ontzettend veel! Want van € 10 per maand krijgt een schoolkindje iedere dag een voedzame maaltijd op school. En dat maakt een groot verschil.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doneren

Alsjeblieft, doneer vandaag nog op IBAN NL70RABO01547.87.612

ten name van Learn! Foundation. 

 

ANBI

Learn! heeft de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Dat maakt het fiscaal wel heel aantrekkelijk om onze stichting te steunen!

 

Slim schenken: notariële akte!

Een gift aan Learn! is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Een bijzonder interessante mogelijkheid is de periodieke gift. Deze periodieke gift is in tegenstelling tot de ‘gewone’ gift volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Voorwaarde voor volledige aftrekbaarheid van de gift is dat deze notarieel vastgelegd moet worden voor een minimale periode van vijf jaar. Afhankelijk van uw inkomen en leeftijd ontvangt u dan 16% tot 52% van het jaarlijkse uitgekeerde bedrag terug van de Belastingdienst. U kunt zelf het jaarlijkse voordeel berekenen met de Schenkcalculator

 

Slim schenken: zonder notariële akte!

Vanaf 2014 is een periodieke gift onder bepaalde voorwaarden voor het eerst ook zónder notaris aftrekbaar. Een fiscaal gunstige periodieke gift wordt hierdoor in 2014 ook een optie voor kleinere schenkingen. Download simpelweg de modelovereenkomst van www.belastingdienst.nl. Vul hem in en stuur hem op naar ons, dan vullen wij de rest in en sturen we de overeenkomst terug voor de administratie.

 

Mocht u meer informatie willen ontvangen: bestuur@learnfoundation.nl 
Bellen mag natuurlijk ook!

 

Telefonisch contact:
Postadres: de Wrins 4, 8551RP  Woudsend
Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 30274180
Rabobank rekeningnummer NL70RABO01547.87.612