Project

Per jaar worden 30 kansarme jongeren geselecteerd om een technische beroepsopleiding te volgen. Voorzichtig wordt ingezet op 80 jongeren over 5 jaar die succesvol zijn. Edukans heeft de Learn Foundation gevraagd om te participeren in dit project. Er worden werkplaatsen gefinancierd voor 30 jongeren (stagiairs) in het leerlingwezen voor de periode van 4 maanden. Hiervoor doneert Learn Foundation een bedrag van ruim € 7.000.

 

Voorbeelden van succesvolle leerlingen

 

Simel Ole Kotonto, timmerman, 26 jaar, bouwt sinds dit jaar huizen en schuren. Deze jongen heeft direct werk gekregen na de opleiding carpentry. Hij is ‘self employed’ en bouwt voor de dorpelingen. Hij wordt ‘s nachts nooit meer wakker van de honger. Dankbaar dat hij de kans heeft gekregen om te leren zodat hij kan werken. Als analfabeet heeft Simel zijn eigen trucjes geleerd om toch gewoon afmetingen te kunnen lezen en kwaliteit te leveren. Hij regelt zelf de inkoop van hout. Trots op zijn vakmanschap!

Cecilia Ntanai, naaister, werkt op de markt. Ze heeft de opleiding dressmaking gevolgd. Haar moeder is zo trots! Zelf mocht ze niet werken van haar man maar zij vindt het fantastisch dat haar dochter nu wel zelf haar geld verdiend op de markt. Er is voldoende werk. Voor simpel herstelwerk vraagt ze ‘twenty bob’.

Foto's van project