Rijst

Foodprogram

In januari 2017 starten wij met een pilot in onze Makonjemare school. Na een lange en zorgvuldige voorbereiding is het dan eindelijk zover. De droogte en de honger nemen schrikbarend toe, it's time for action! 

Foodprogram

Met steun van Carl Siegert kunnen wij eindelijk het oh zo gewenste food-program beginnen. Eten is, ook in Kenia, een kostbare zaak. Want reken maar uit: 230 kinderen x € 0,45 per dag x 5 dagen x 220 schooldagen...dat is een kleine € 12.000 per jaar. Om te beoordelen of dit op deze school werkt zijn we met een pilot gestart. Gedurende drie maanden (vanaf 01-01-2017) krijgen de kinderen 2 x per week een voedzame maaltijd. In februari zijn we dit project gaan bezoeken. Wat een overweldigende indruk heeft dit achtergelaten. Met de donatie van Siegert kunnen we dit project sowieso verlengen tot 01-07-2017. Dat is uiteraard geweldig, maar er is meer nodig...

 

Natuurlijk streven wij ernaar om de kinderen, de community, de school, niet afhankelijk te laten zijn van onze voedselhulp. Natuurlijk streven wij ernaar om hen te leren hoe ze zelf hun eten kunnen verbouwen. En dat lijkt nu ook te gaan lukken, want door een grote donatie specifiek voor een waterleiding naar deze school, kan er in de nabije toekomst wellicht grond worden vrijgemaakt bij de school, om grote moestuinen aan te leggen en Moringabomen te planten. Deze bomen zijn een soort superfood. Maar het is nog niet zover.

 

Dus: we zijn op zoek naar financiële steun voor verlenging van dit project tot 31-12-2017. Dat geeft ons de tijd om na te denken over de exacte invulling van het vervolg. Maar voor ons staat vast dat zonder eten en drinken van leren niet al te veel terecht komt. Als je honger hebt denk je maar aan één ding: eten. Concentratie neemt af, alles gaat langzamer omdat je lichaam in de spaarstand staat, kinderen komen apatisch over, geeuwen veel of vallen gewoon in slaap op school. Dus wat ons betreft is het écht nodig om deze school -ónze Makonjemare school- verder op weg te blijven helpen. 

 

Voor € 0,90 per week krijgt een kindje 2 x een warme maaltijd. Dus voor slechts € 25 krijgt een kindje de rest van dit jaar in ieder geval 2 x per week een voedzame warme maaltijd. Er zitten 230 kinderen op deze school.  Doe alsjeblieft mee en help de kinderen van Makonjemare.