Eindelijk water voor Makonjemare

Wij zijn ongeloof blij én trots op de samenwerking met de Liberi Foundation, want dankzij dit fonds is het mogelijk om een waterleiding aan te leggen naar de Makonjemare school. Nu wordt het sterk vervuilde water nog met jerrycans aangevoerd. Het is zo ontzettend smerig! Het wordt uit een poel geschept op zo'n 800m van de school. Dit is dezelfde poel waar het vee uit drinkt en hun mest laten vallen. Je begrijpt dat dit verre van gezond is.

 

de huidige watervoorziening    

 

De waterleiding wordt aangesloten vanaf het Vitengeni verdeelstation zo'n 2 kilometer van de school vandaan. Over een paar maanden kunnen de kinderen beschikken over schoon drinkwater. Een eerste levensbehoefte, want met goed en schoon drinkwater kan ook het eten bereid worden. 

Door schoon drinkwater worden ook de hygiënische omstandigheden een heel stuk verbeterd en zullen er minder ziektes ten gevolge van smerig drinkwater een kans kregen. Daarnaast kan er straks nog veel meer bereikt worden als er eenmaal water is. Wat te denken van een moestuin, het planten van Moringabomen. Water is het begin van alles.

 

 etensbakjes                            niet te geloven...

 

 

Natuurlijk kan dit project niet worden uitgevoerd zonder de begeleiding en -in de uitvoeringsfase- de monitoring, van Jacque Jumbe Kahura van LIBA, onze trouwe partner in Kilifi Kenia. Zij heeft in het voortraject al bergen verzet. Asante sana Jacque! 

 

Ons bestuurslid Hermien van der Hoeve verblijft binnenkort maar liefst 7 weken in Kilifi, dus zij kan ons goed informeren over de voortgang van het project en samen met LIBA tijdig signaleren waar eventuele knelpunten liggen, en deze in overleg met partijen oplossen.

 

Liberi Foundation is voornemens om in 2018 wederom een bezoek brengen aan de Makonjemare school. Zij kunnen dan met met eigen ogen aanschouwen hoe het leven is verbeterd van minstens 230 kinderen, hun ouders, de leraren en de omliggende communities. Wij zijn ongelooflijk dankbaar.

 

Asante sana Liberi Foundation!