Laatste nieuws!

40-dagenproject Lemmer

25 juni 2018
Dankzij een prachtige donatie van het 40-dagenproject in Lemmer waarin PKN samenwerkt met RK, de Apostolische geloofsgemeenschap en de Baptistengemeente, kunnen wij schooluniformen laten maken voor de kinderen van onze Makonjemare school.
Er zijn veel uniformen nodig. Vaak is het uniform het enige kledingstuk wat deze kinderen hebben, dus de uniformen zijn nogal aan slijtage onderhevig.
Er is inmiddels opdracht gegeven voor 100 nieuwe uniformen. De gescheurde / kapotte kleding laten wij repareren. Dus binnenkort zijn er heel veel kinderen ontzettend blij! Geweldig nieuws.

 

Daarnaast word een deel van de donatie gebruikt voor de voedselverstrekking, met name het uitbreiden van de moestuin zodat zij voor een deel zelf in hun voedsel kunnen voorzien. Het aanleggen en onderhouden van de moestuin is tot stand gekomen tijdens de uitvoering van het WISH programma!

 

En, last but not least: dankzij de geweldige opbrengst kan er ook geld besteed worden aan de bouw van de nieuwe school. Het huidige ‘mud’ (modder/koeienmest) gebouw wordt vervangen door 6 klaslokalen en er worden 6 toiletten gebouwd. Maar, dit doen wij niet alleen! Wij werken in dit project samen met de Wilde Ganzen. Concreet betekent dit dat zij het gedoneerde geld met 50% verhogen!

 

 
Asante sana PKN, RK, Apostolische geloofsgemeenschap en Baptistengemeente - Lemmer!