Laatste nieuws!

Aisha training Kenia van start

17 september 2021

Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste dag van de Aisha training was een feit. Alle voorbereidingen waren getroffen door Stichting Aisha & Friends, Lifting the Barriers en Learn! Foundation. Vooral onze partner in Kenia Lifting the Barriers (Jacque) heeft veel werk verricht om alles in goede banen te leiden, toestemming van het Ministerie van Onderwijs te krijgen, leraren te selecteren van de vier aangewezen scholen, en ervoor te zorgen dat alle manuals, boeken etc, gedrukt werden.

Er is een goede gemixte groep ontstaan die zeer gemotiveerd is om deze training gedurende drie zaterdagen bij te wonen. Een training die geleid wordt door Lifting the Barriers.

 

Aisha how do you feel

Is een training die erop gericht is om leraren te leren hoe zij een kind het belang van omgaan met emoties kunnen leren. Aisha heeft hiervoor de vier basisemoties als uitgangspunt genomen. Gevoelens als blijheid, verdriet, boosheid en angst zijn emoties die ieder mens ervaart. Maar hoe kun je als leraar hierover in gesprek gaan? Hoe sta je als leerkracht zelf tegenover het uiten van gevoelens? 


De training is door de Keniaanse overheid goedgekeurd. Op de laatste trainingsdag, 25 september aanstaande, zullen onze voorzitter Ingrid Vink en de makers van de Aisha training Mieke Linssen en Alberdine van de Hulsbeek, de training in Kilifi bijwonen.
Wij voelen ons zeer vereerd dat Member of Parliament Hon. Teddy Ngumbao Mwambire deze laatste dag / de sluitings ceremonie zal bijwonen, evenals de vier headteachers van de deelnemende scholen.

Na een zeer goede voorbereiding en hulp van nogal wat vrijwilligers heeft op een mooie buiten-locatie de 1e trainingsdag plaatsgehad. De foto's geven een mooie weergave.

Op naar de 2e trainingsdag: 18 september 2021!

 

      

 

      

 

 

    

 

De training is gefinancierd door Aisha, Learn! Foundation en Wilde Ganzen.