Laatste nieuws!

Ambassadeurs Schraa Watersport

20 februari 2019
Klaas en Carla Schraa zijn in 2018 meegeweest naar Kenia. Om te zien hoe hun donatie -een hekwerk waarmee het terrein rondom de Makonjemare School kon worden afgebakend- besteed is. Het was tevens onze eerste reis met donateurs en meteen een doorslaand succes! Dus toen we onlangs terugkwamen van de 2e reis met 9 donateurs kregen we een uitnodiging om, onder het genot van een kop koffie, bij te praten. Ze hebben van dag tot dag met de nieuwe groep meegeleefd en in gedachten zijn ze met ons meegereisd. Onze projecten in Kenia hebben een diepe indruk op hen gemaakt. 

 

      

Over onze partnerorganisatie hadden we het nodige te vertellen. Onder andere dat we kennis hadden gemaakt met Ann. Ann is tijdelijk aangesteld bij LIBA ter vervanging van Frida die tot einde maart met zwangerschapsverlof is. Ann is bijna klaar met haar studie sociologie aan de Pwani Universiteit in Kilifi. Zij heeft NGO's en armoedebestrijding in haar studiepakket. Een grote -zij het tijdelijke- aanwinst voor onze partnerorganisatie en daarmee indirect natuurlijk ook voor ons. Wat zou het geweldig zijn als wij Ann tenminste voor een jaar aan ons zouden kunnen verbinden. Dat zij tijdens ons grootste project ooit -de bouw van de Makonjemare School- kan helpen, nieuwe contacten kan aanboren, al werkend haar studie kan afronden, etc. 
Klaas schonk nog maar even iets in en zei 'Nou, dan gaan wij Ann voor een jaar financieren.' Carla was het er onmiddellijk roerend mee eens dat dit hun bijdrage mocht zijn. 

In een woord geweldig natuurlijk! Jacque, onze partner van LIBA, reageerde opgetogen. Wat een cadeau is dit! Dit gaat helpen om LIBA nóg professioneler te maken. Asante sana Klaas en Carla Schraa voor (wederom) dit genereuze gebaar! En dat zij échte ambassadeurs zijn blijkt uit hun volgende uitspraak:

Wij waren enorm onder de indruk van het effect van de financiële steun en het werk van de Learn Foundation en hun partner LIBA in Kenia. Het is echt een verschil van dag en nacht: de kinderen van de Makonjemare school hebben een toekomst dankzij eten en onderwijs. Wij roepen iedereen op om mee te doen: iedere € komt daar zó ontzettend goed terecht!

 

Notabene: er is aan fam. Schraa explicitet toestemming gevraagd om dit in alle openheid te communiceren. Hun antwoord was: ja hoor, dat stimuleert anderen ook om te doneren aan Learn! Foundation...