Laatste nieuws!

Anonieme donatie laat wens in vervulling gaan

09 september 2019

Door een anonieme donatie is een grote wens in vervulling gegaan. Want dankzij deze donatie van maar liefst € 1.800 kunnen we een 'lief en leed' potje creëren. Dit betekent echt heel veel voor ons. 

 

De kinderen en de leraren van onze Makonjemare Primary School zitten eigenlijk allemaal in hetzelfde schuitje: armoede...
Want stel je eens voor: er is een leerling (ernstig) ziek en hij/zij heeft goede medische hulp nodig. Voor ons vanzelfsprekend, maar in Makonjemare is dat verre van vanzelfsprekend. Wij hebben dit kortgeleden meegemaakt met een van onze leerlingen Salomé, van 10 jaar. (Een van onze ambassadeurs, mevrouw Suus Engwerda heeft Salomé trouwens prachtig geschilderd).

Andere situaties kunnen zijn:

  • een leraar wil graag een bijscholing volgen waardoor de kwaliteit van het onderwijs een boost krijgt.
  • de scouts (die onontbeerlijk zijn op school) willen graag meedoen aan een festiviteit of hebben materiaal nodig om hun functie uit te oefenen.
  • er zijn onverwachte uitgaven die niet gedekt zijn.
  • een leraar heeft wat extra financiële hulp nodig vanwege zwaarwegende privé-omstandigheden


Zo zijn er nogal wat zaken te noemen die wij erg belangrijk vinden, maar die nu eigenlijk niet zo goed vormgegeven kunnen worden. Maar daar gaat dus verandering in komen dankzij deze bestemmingsreserve zoals dat boekhoudkundig heet.

 
Dus: als u dit hele mooie inititatief ook wilt steunen: uw donatie is meer dan welkom. Enne, alle beetjes helpen en iedere euro komt op de enige echte goede plek terecht, namelijk daar waar het thuishoort en dat is op de Makonjemare school in Kilifi regio Kenia! 

 

Asante sana! 🌱🧡🌱