Laatste nieuws!

Bericht aan al onze donateurs

8 april 2020

Wat hebben jullie de afgelopen tijd ontzettend gul gedoneerd. Zoals altijd, zijn we hier echt van onder de indruk. Door de COVID-19 pandemie zijn wij echter wel een beetje lamgeslagen. Niet dat alles nu is gestopt, integendeel, maar het ontwikkelen en ondersteunen van initiatieven van de community in Kenia staat op een waakvlammetje.

 

Wat doen we wel?

1) We betalen de vaste lasten van onze partnerorganisatie zoals huur, water, electra, autokosten, salarissen, wifi, etc. Alles gaat 'gewoon' door.

2) We laten nieuwe schooluniformen maken, zodat als de scholen weer open mogen, de kinderen meteen in een fris uniform les krijgen.

3) We laten de tuinman zijn werk doen; de opbrengsten van de schooltuin worden verdeeld onder de ouders van onze leerlingen. We zoeken hier nog een vorm voor die past in de regels die door de Keniaanse overheid zijn ingesteld.

4) We proberen contact te leggen met de overheid om aandacht voor onze school en haar leerlingen en ouders te krijgen.

5) We denken alvast vooruit, zodat we kunnen schakelen als de situatie wat beter wordt.

6) We hebben een paar keer per week contact met onze partnerorgansiatie zodat we goed op de hoogte blijven van de situatie aldaar.

7) Zodra het mag maakt de aannemer zijn aansluitwerk (goten /regentanks) af.

 

Wat doen we niet?

6) Geld uitgeven aan nieuwe dingen. We passen goed op de centjes en kunnen qua vaste lasten dit jaar overbruggen. We geven nu NIETS uit waar we het risico bij lopen dat het verzandt. 

7) Alle bouwplannen voor de Makonjemare school, (zoals slaapfaciliteiten voor de leraren) liggen voor dit jaar in de kast.

8) De toegezegde nieuwe (extra) scouting uniformen en het opleiden van 20 extra scouts wordt opgeschort en (hopelijk) vervolgd in 2021.

9) Geld uitgeven aan voedsel. Omdat het:

a) daar niet gebracht kan worden en

b) vanwege de ook daar geldende 1,5m afstand/social distancing regel, het werken in de keuken en de kinderen voorzien van voedsel een niet te overziene risicovolle situatie is. We schakelen pas weer, als we daar van de overheid goedkeuring voor krijgen.

10) Cursussen van de tuinman zijn eveneens on hold gezet. Maar wat in het vat zit...

 

11) en last but not least: we zijn niet actief aan het fondsenwerven. Misschien dat we wat statiegeldacties op touw kunnen zetten, maar het direct benaderen van bedrijven en (potentiële) donateurs voelt vanwege de Corona-situatie, een tikkeltje ongepast en op z'n minst slecht getimed.

Maar dat we natuurlijk blijven hopen op jouw hulp staat als een paal boven water. Hoop doet leven zegt het spreekwoord. En dat geldt ook voor onze schoolkinderen in Kenia.

 

Wij zijn al blij dat je dit bericht helemaal hebt gelezen, want zeg nou zelf: wat worden we het zat om 24/7 over Corona te horen en te leven in onzekerheid.

Lieve vrienden: Stay positive, stay safe!