Laatste nieuws!

Bezoek aan LIBA office

12 februari 2019

Op 7 februari brachten wij een bezoek aan het kantoor van partnerorganisatie LIBA. Jacqueline Jumbe, de oprichter en executive director van LIBA, heette ons van harte welkom. We maakten kennis met LIBA's nieuwe medewerkster Ann. Een jonge vrouw, bijna afgestudeerd sociologe, met armoedebestrijding en ngo's in haar opleidingspakket. We zouden haar graag voor onze organisatie willen behouden. Ook was Frida, de office assistent van LIBA op kantoor om haar dochterje Esther (geb. 23-12-12018) te laten zien. Wat een beauty. Voor iedereen was er een mooie gift.

Jacque en Ann vertelden de groep hoe LIBA werkt, voor welke uitdagingen zij staan, hoe moeilijk het werk soms is, en vooral hoe lastig het is om in Kenia de handen voor financiele ondersteuning op elkaar te krijgen. LIBA is de ogen en oren van de Learn! Zonder hen kunnen wij onvoldoende schakelen. Dus onze steun is niet alleen onvoorwaardelijk maar ook onontbeerlijk. Als we alleen al naar het Makonjemare project kijken hoeveel werk daar verzet wordt door LIBA! En niet te vergeten het WISH project dat dit jaar voor het laatst vanuit de Vastenactie Eigen Doel gefinancierd wordt. Dat wordt nog een hele uitdaging om een passende vervangende donateur te vinden.

Tot grote verrassing verscheen plotseling de heer Justus Sibulu, voormalig headteacher van BOFA Primary School op kantoor. Sinds kort ondersteunt Learn! zijn dochter met een studiebeurs. Justus is ernstig ziek en niet langer in staat om de opleidingskosten te betalen. Het was een emotioneel weerzien. Spontaan zijn we met de pet rondgegaan en konden wij hem een mooi bedrag schenken. Achteraf een goed moment, want hij was bezig om 2000 KSH (€ 18,50...) bij elkaar te sprokkelen voor een bezoek aan het ziekenhuis in Nairobi. Nu konden we hem ruimschoots tegemoetkomen. Achteraf hoorden wij van Jacque, dat toen wij waren vertrokken, hij aan haar voorstelde om de gift met haar te delen. Zó dankbaar was hij. Dat is delen in optima forma. Dat is gemeenschapszin, dat is wij in plaats van ik. Dankjewel Justus voor deze les in delen.*

 

*Overigens heeft Jacque geweigerd. De gift was alleen voor Justus.