Laatste nieuws!

BMS Daltonschool Lemmer

11 juli 2019

Wat een geweldige sfeer tijdens de laatste schooldag op deze leuke school. Wij waren uitgenodigd om de symbolische cheque in ontvangst te komen nemen. En wat een opbrengst! WoW, in een woord: SUPER!

Ward en Sien overhandigden aan onze voorzitter deze vette cheque.


Maar hoe hebben de leerlingen dit bereikt? Hoe komen 260 kinderen aan die formidabele opbrengst van maar liefst € 4.500?! Dat vroegen wij aan de directeur van de school, Lydia Wolbers:

"De kinderen / leerlingenraad van van groep 6, 7 en 8 krijgen per groep € 20. Dit ontvangen zij bij wijze van microkrediet aan het begin van het schooljaar. Er is regelmatig contact over de besteding van dit geld en hoe de kinderen denken dit bedrag te kunnen gaan vermeerderen. Dit kan bijv. een investering zijn in boter meel en eieren etcetera, waarmee zij cupcakes gaan bakken. Die cupcakes worden vervolgens in het kader van hun microkrediet-programma verkocht. De opbrengst gaat naar een door henzelf gekozen goed doel. En omdat BMS de Learn! Foundation heeft omarmd, kozen zij er natuurlijk voor om de sponsorloop voor de nieuwe school in Kenia te laten samenvallen met de totale opbrengst van hun startkapitaal in de microkrediet groep. En die bedroeg maar liefst € 1.500! Dus van € 60 hebben zij in een jaar tijd met elkaar € 1.500 weten te maken. 

Daarbovenop kwam maar liefst € 3.000 opbrengst van de sponsorloop."

 

Wij vinden het een meer dan goed idee dat kinderen op deze manier leren met geld om te gaan, dat hun handelsgeest flink wordt aangewakkerd, dat zij leren delen (het geld gaat immers naar een door hen gekozen goed doel), en dat zij zelf ondervinden dat je met vereende krachten heel veel kunt bereiken. Teamwork! En mede door dit geweldige resultaat kunnen wij gaan starten met de bouw van onze Makonjemare School.

 

Asante sana! Dank jullie wel!