Laatste nieuws!

Het laatste nieuws

In deze rubriek houden we je op de hoogte van wat speelt binnen onze foundation. Dat kan van alles zijn, zoals over de campagnes die we voeren, over donaties en schenkingen in natura, bestuurlijke aangelegenheden. Hier kun je alle recente berichten teruglezen. 

BOFA Primary School kan het nu zelf!

Wat zijn we trots op deze school! Wij hebben deze school jarenlang gesteund met o.a.:

- verstrekking van uniformen

- bouwen van klaslokalen

- bouwen van sanitair

- boekenactie

- schoolreis met het WISH project

 

 

Ieder jaar hebben wij deze school bezocht. En nu kunnen zij het zonder onze hulp. Hoe dit kan? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen. Eén reden is dat deze school een groot aantal leerlingen erbij heeft gekregen. De 'aanzuigende werking' was direct merkbaar. Verstrekking van schooluniformen? De tamtam ging snel en er meldden zich nieuwe leerlingen aan. Op BOFA zijn échte toiletten! Nóg meer leerlingen erbij. Daar hebben ze de nieuwste schoolboeken, etc.etc.
Deze school kreeg uiteindelijk ook de aandacht van de overheid. Een goede zaak, want wij vinden dat de overheid haar verantwoordelijkheid hoort te nemen als het gaat om goed onderwijs! En dat gebeurde dus ook écht. De school floreert, dat zagen wij al bij ons laatste bezoek in februari j.l.
Ook is er een support-group van Indiase vrouwen uit Mombasa die deze school in het vizier kregen en de school (financieel) steunt en fondsen beschikbaar heeft om de school uit te breiden met de bouw van nog meer lokalen.
Reden voor de Learn! Foundation om deze school niet langer financieel te ondersteunen en onze steun te richten op de Makonjemare school en onze scholarships. Maar wij blijven deze school zeker volgen én bezoeken!