Laatste nieuws!

Caritas Drachten

15 januari 2020

Wederom mochten wij een mooie donatie ontvangen uit Drachten! En wat een leuk verhaal komt hier 'achter weg'. In de woonplaats van onze voorzitter vond er een spontane ontmoeting plaats tussen de mensen die deel uitmaken van deze organisatie (secretaris) en de Learn! Foundation. Geheel onverwacht troffen zij elkaar en konden zij elkaar vertellen over hun passie voor geven & delen. Het is altijd fijn als je het gezicht achter een organisatie kent, en dit genoegen was wederzijds. Ook gaven zij te kennen ook weleens mee te willen om de projecten te bezoeken in Kenia...

Deze donatie wordt in zijn geheel ingezet voor de verdere professionalisering (en daar is best veel geld voor nodig) van de schooltuin, zodat de kinderen additionele groenten toegevoegd krijgen aan hun 3 maaltijden per week. 
Vooral Moringa (Wonderboom) is ontzettend belangrijk als aanvulling op de rijst (of ugali) en bonen. In Moringa zitten zoveel vitaminen en mineralen! En het is een snelgroeiende boom die kan overleven in droge tijden. Ideaal voor het klimaat in het gebied waar de Makonjemare Primary School staat!

 

Asante sana Caritas!

 

De eerste Moringaoogst is een feit