Laatste nieuws!

Christoffel parochie en Vastenactie

18 september 2020

Het was nog even onzeker, maar nu is de kogel door de kerk ;) want we gaan ons wederom inzetten voor het Eigen Doel van de Christoffelparochie in het kader van de Vastenactie 2021. Dit doen wij samen met Vastenactie Nederland

 

Je begrijpt dat we hier ongelooflijk blij mee zijn! De Christoffelparochie waar een zevental parochies in Zuid West Friesland onder vallen, hebben zich in 2017, 2018 en 2019 ingezet voor ons WISH project. In 2020 hebben zij gecollecteerd voor een andere organisatie, maar nu gaan zij wederom met de Learn! Foundation in zee. Wat een geweldig bericht!

🌱🧡 Asante sana lieve mensen! 

 

Onze partner in het projectland Kenia is al druk doende met het schrijven van een projectvoorstel. Maar we mogen al een klein tipje van de sluier oplichten. Ons projectvoorstel in wording is als volgt:

De schooltuin is onlangs met ruim 5.000 m2 uitgebreid. Dit nieuwe gedeelte moet helemaal ingericht worden met groenten, om op die manier de voedselvoorziening van de school te verzelfstandigen. Als aanvulling op rijst of ugali kan er straks voldoende groente verbouwd worden. Ook komt er een afsluitbare grote kippenren, zodat de eitjes en het overschot aan haantjes eveneens als voedsel kan dienen. Ook kunnen er wat geiten gehouden worden. Daarnaast zien wij heel graag op het dak van de keuken en het kleine huisje van de tuinman een zonnepaneel, zodat er een stroomvoorziening in de tuin is. Het voorstel wordt as we speak uitgewerkt. Zodra het definitief is zullen we daar natuurlijk over berichten.

 

Workshop

Donderdag 24 september neemt onze voorzitter deel aan de (verplichte) workshop die georganiseerd wordt door Vastenactie Nederland.