Laatste nieuws!

En dan ineens...

12 oktober 2020

Het is echt niet te geloven, want na 7 maanden gesloten te zijn geweest is onze Makonjemare Primary School vandaag voorzichtig weer opgestart. Zomaar ineens, kwam dit bericht uit de blauwe lucht vallen. We zeggen 'voorzichtig' omdat alleen groep 4 en groep 8 weer naar school kan. Maar het begin is er! De school gaat langzaamaan weer open. Dit is zulk mooi nieuws. Wat zullen de kinderen en hun ouders blij zijn.
Natuurlijk blijft het voedselprogramma nog 4 dagen per week draaien voor alle kinderen. Wij realiseren dit 50/50 met Wilde Ganzen die in de eerste golf van de Corona pandemie een Covid-fonds in het leven had geroepen.

 

 

Maar nu gaan we focussen op de herstart van de school! Door een fantastische donatie van Juan en Berend, twee studenten medicijnen die een Whatsapp actie op touw hadden gezet, kunnen we de aannemer opdracht geven om 5 stalen frames te plaatsen. In ieder frame passen twee schommels. Wat zullen de kids hier veel plezier van hebben! Foto's volgen natuurlijk zodra het werk af is.

 

Wij zijn in de gloria en echt heel blij dat het in Kenia weer een beetje 'back to normal' lijkt te gaan voor wat betreft het her-openen van de school.

 

Wordt vervolgd...