Laatste nieuws!

En we gaan doorrr!

16 december 2019

En we gaan zeker door. Wij vonden het best wel een beetje spannend, want onze secretaris is op een zaterdagmorgen naar Schoonhoven afgereisd om een 'pitch' te houden over onze werkzaamheden / projecten binnen de Learn! Foundation. Daarna moesten we een dag of 10 geduld hebben hoe het bestuur van de Daphne Foundation zou beslissen.

Wij kunnen met grote trots zeggen dat de bouw van de school Fase II kan inluiden, want ook de benodigde fondsen voor het afbouwen van de school zijn- mede door deze fantastische donatie van The Daphne Foundation  € 7.240- bij elkaar gebracht! 
Maar het was nog niet op, want de secretaris van Daphne Foundation meldde: 'onze stichting heeft na rijp beraad besloten om daar bovenop ook nog eens een bedrag van € 2.760 te doneren voor de verdere professionalisering van de schooltuin. Dus wij hebben een schitterende donatie van totaal 
€ 10.000 ontvangen. 

 

Het leeuwendeel van deze donatie wordt besteed aan watergerelateerde werkzaamheden op onze Makonjmeare School. De aanleg van een drippingsystem in de moestuin, het leveren en aanbrengen van een tweetal grote regentanks (bouwfase II). En we kunnen stellen dat zij met terugwerkende kracht ook de sanitaire voorzieningen hebben gefinancierd, zodat wij deze donatie kunnen aanwenden voor de afbouw van de gehele fase II. 

 

Natuurlijk is ook Wilde Ganzen onze partner in dit project. En daar zijn wij behalve heel erg trots op, ook enorm blij mee. Want de Wilde Ganzen staan voor dé organisatie die een particulier initiatief als de Learn! Foundation steunt en uiteindelijk -na goedkeuring van het project- 1/3 deel van de totale projectsom voor haar rekening neemt. 

 

Natuurlijk gaan wij onze stakeholders in dit project, op de hoogte houden van de voortgang van het project! En, in februari 2020 reist onze voorzitter met 8 donateurs naar Kenia om de Makonjemare School officieel te openen.

 

Asante sana Daphne for Kenya 🧡

 

 

Het opvangen van water met bordjes en bakjes behoort straks tot het verleden....