Laatste nieuws!

Hoe geld verdeeld wordt...

18 juni 2020

Vanochtend volgden wij een interessant webinar van Nederland Filantropieland over "Kansen voor steun door fondsen voor kleine ontwikkelingsorganisaties in Coronatijden". Learn! Foundation is zo'n kleine ontwikkelingsorganisatie. Een zogeheten Particulier initiatief. Maar hoe komen wij nu aan geld om ons actuele Corona hulp project vorm en inhoud te geven?

 

Wij werken nauw samen met onze lokale partnerorganisatie Lifting the Barriers.(LIBA) Zonder deze partner beginnen we niet veel. Wij werken al ruim 9 jaar samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. De kosten van LIBA wordt door ons betaald. Dat zijn kosten voor twee medewerkers, de huur van een kantoor, reiskosten etc.

Het bestuur van onze stichting werkt 100% vrijwillig, maar de twee mensen van LIBA die wij in Kenia voor ons hebben werken kunnen zich niet permitteren om dit vrijwillig te doen. Daarnaast moeten er ook gewoon rekeningen betaald worden, net als hier. Dus LIBA is een project op zich, waarbij het mes aan twee kanten snijdt.

 

Naast talloze particulieren moeten wij het vooral hebben van bedrijven en (vermogens)- fondsen of andere stichtingen die graag willen samenwerken c.q. willen meefinancieren om onze onderwijsprojecten in Kenia vorm te geven. De betrokkenheid is groot. Maar er zijn ook talloze vermogensfondsen die simpelweg minder toegankelijk zijn, of zelfs 'in stilte' opereren, geen ruchtbaarheid geven aan het feit dat zij geld zouden willen investeren in onze projecten. Daar komt bij dat heel veel geld wat beschikbaar is gesteld alleen bij de 'grote jongens' terechtkomt in plaats van bij lokale organisaties zoals LIBA, lazen wij in Vice Versa. Eigenlijk héél erg vreemd, want het is juist onze lokale organsiatie die alle ins en outs van het gebied waar wij opereren kennen...

 

Ondertussen gaan wij verder met het aanboren van nieuwe contacten, potentiële donateurs, schrijven wij de zogeheten open vermogensfondsen aan en blijven transparant in wat wij doen. In wat er goed en minder goed gaat.

 

Zoals het er nu naar uit ziet kunnen wij de helft van ons projectvoorstel met financiële ondersteuning van Wilde Ganzen gaan vormgeven. Voor het deel wat Wilde Ganzen niet gaat ondersteunen zoeken wij nog financiering. Geef jij ook? Alles helpt! Dus ook die € 5, of dat tientje. Echt. Doe mee!