Laatste nieuws!

Honger in Afrika..

Vandaag is het 555 dag. Een dag waarop wij collectief kunnen laten zien hoe zeer Afrika ons aan het hart gaat.

Learn! Foundation helpt met voedsel

Wij helpen met voedsel voor 'onze' Makonjemare basisschool in Kenia (Kilifi regio), want hier zijn de problemen ook heel groot. Ook hier zijn landbouwers in problemen gekomen door de droogte. Maar in Kenia zijn gelukkig geen grote conflicten. 

 

Focus
Het leed in Afrika is groot en niet te overzien. 
Daarom kiezen wij er voor om onze hulp kleinschalig en controleerbaar te verlenen. Onze focus ligt op onze school, waar wij 230 kinderen drie x per week een voedzame maaltijd kunnen geven. Dit is al een fantastisch begin! Er is voor dit voedselprogramma geld nodig. Een maaltijd kost
€ 0,50 per kind per dag. Een simpele rekensom maakt dat u al voor € 11 per maand een kind dagelijks een voedzame maaltijd kunt geven! 

 

Natuurlijk kunnen wij dit alleen doen als u ons helpt, net zoals #carlsiegert dat doet. Met dit geld kunnen wij het zo lang mogelijk 'uitzingen' en ondertussen werken aan een concreet plan om een grote schoolmoestuin aan te leggen, Moringabomen te planten en kippen te houden, zodat er eieren en vlees voorhanden is. De leerlingen / ouders / de community wil dolgraag aan dit 'agricultuur' leerproject meewerken. Dit plan wordt verder uitgewerkt. Maar zover is het dus nog niet...

 

U helpt al door onze Facebook pagina te liken, te delen en uw vrienden te vragen om de Learn! Foundation ook te 'liken'. 

U helpt nóg meer door een bedrag over te maken o.v.v. 'eten op school'. Wij hebben zowel de ANBI status als de CBF erkenning.

 

Wij garanderen dat het geld op de enige juiste plek terecht komt:  bij de schoolkinderen van Makonjemare!