Laatste nieuws!

Impact meten - impactmanagement

20 november 2020
In een onlangs door ons gevolgd webinar hebben 
Gerjob Lootens (Impact & Innovatie bij CBF)
en
Karen Maas (academisch directeur Impact Centre Erasmus - ICE - en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability)
uitgelegd wat de waarde is van impactmeting en impactmanagement. Als organisatie moeten wij ons regelmatig de volgende vragen blijven stellen:

 

1) Waarom doen we wat we doen?
2) Hoe weten we dat dit ook werkt?

3) Is dit het beste wat we kunnen doen?

4) Wat is het effect dat we zien?

5) Wat dragen wij bij aan een betere wereld?

 

Maar de vraag die we ons hieraan voorafgaand moeten stellen is: wat is onze belofte? En over deze missie / belofte kunnen we kort en bondig zijn:

Wij beloven bij te dragen aan verbetering van het onderwijs en de onderwijskansen in onze projecten in de Kilifi regio in Kenia.

 

 

Hoe wij dat doen en hoe wij omgaan met verantwoordelijkheid nemen voor het uiteindelijke effect, zijn belangrijke vragen. We zijn op zoek naar een werkbare protocollaire onderlegger om onze impact te meten. Want uiteindelijk draait het om de transparantie in onze projecten. Daar horen ook getallen bij: hoeveel mensen profiteren van ons werk, m.a.w. de impact gaat soms verder dan de meetbare leerlingen op een school of het aantal studenten dat een beurs krijgt. 

 

Om je een idee te geven hoe er door onze Keniaanse partnerorganisatie LIBA gerapporteerd wordt:

Project
Water and Sanitation: 6 new toilet blocks, an incinerator, pipeline water and installation of water storage tanks erected to make clean water accessible at the school
Impact
Children are now living healthy lives free from water borne infections.  They are no longer falling sick and staying at home, More quality time is now being utilized learning instead of visiting health facilities.  Parents now spend more time fending for their families instead of taking care of sick children.
Numbers reached  285 students (148 girls - 137 boys)

 

We blijven bezig om te ontwikkelen als het gaat om impact en de meting daarvan en nemen je daar graag in mee. Heb je tips of vragen, mail of bel even!