Laatste nieuws!

Het laatste nieuws

In deze rubriek houden we je op de hoogte van wat speelt binnen onze foundation. Dat kan van alles zijn, zoals over de campagnes die we voeren, over donaties en schenkingen in natura, bestuurlijke aangelegenheden. Hier kun je alle recente berichten teruglezen. 

Johannes en Rika Kuipers zijn jarig geweest! (80 en 75 jaar )

Johannes (80) en Rika Kuipers (75) zijn jarig geweest! 

 

En dat is uitgebreid gevierd met een geweldig feest in MFC De Driuwpôlle in Woudsend. Zaterdag 30 september was het zover. De zaal was prachtig aangekleed met bloemen, er was een heuse band, heerlijke hapjes en, last but not least: zij werden omringd door vrienden en familie die hen kwamen feliciteren en dit feest met hen samen gingen beleven. Wat een gedenkwaardig moment.


Nu is het vrij logisch dat je op een dag als deze met een kadootje komt voor de jarigen. Maar dit keer was het toch een beetje anders, want zij hadden op de uitnodiging voor dit feest het volgende laten drukken:
Eventuele kadotip: een bijdrage voor de Learn! Foundation, een onderwijsproject in Kenia, waarvan onze dorpsgenote Ingrid Vink voorzitter is, zie website www.learnfoundation.nl

 

Maar Learn! wist van niks. De uitnodigingen waren al lang en breed de deur uit toen Rika (die ik ook niet echt kende) mij op een dag belde en uitlegde wat ze van plan waren met hun verjaardag en of ik gelegenheid had om even persoonlijk overleg te hebben. Ik was zó ontzettend verrast en vereerd door dit initiatief.

 

De donderdag voor het feest belde Rika mij opnieuw. Hun vrienden uit Amerika (roots in Friesland) waren over en die wilden mij graag ontmoeten. Zij waren ook in Kenia geweest en voelden een connectie met onze projecten aldaar. Tja, en dan begin ik te vertellen over Kenia, wie we daar allemaal helpen, en over onze partnerorganisatie, de kinderen, enzovoort. En als ik dan eenmaal begin, dan kan ik wel uren doorgaan. Maar op een gegeven moment werd mij kenbaar gemaakt dat ik nu toch die envelop maar moest openen die voor mij lag. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een cheque overhandigd met daarop een geweldig bedrag. Ik kon mijn ogen niet geloven. Wát een gebaar. Enfin, iedereen was ontroerd en blij en ik kan niet anders zeggen dan dat het een moment was om nooit te vergeten. ‘Ja, nu hebben we je tóch stil gekregen’ zeiden ze.

 

Op de foto Johannes en Rika Kuipers en hun vrienden George en Connie Keulen uit Californië.


De zondag na het feest ging de telefoon opnieuw en werd ik uitgenodigd om nóg een envelop in ontvangst te komen nemen met daarin de gulle giften van alle gasten. En wederom was ik ontroerd door zoveel generositeit.

 

Bijna niet te geloven, maar de totale gift van alle gasten van Johannes en Rika aan de Learn! Foundation bedraagt maar liefst € 5.750...

 

Wij gaan in ons bestuur overleggen wat we gaan doen met dit mooie bedrag en gaan dit natuurlijk met Johannes en Rika bespreken. Maar we beloven nu alvast dat dit geld een geweldige bestemming krijgt en op een plek terechtkomt waar het heel erg hard nodig is en waar wij kunnen monitoren hoe het besteed wordt.

 

Lieve Johannes en Rika, George en Connie uit Amerika, lieve gasten: Asante sana. Hii ina maana sana kwa watoto wa Kilifi Kenya.
(Heel erg bedankt. Dit betekent heel veel voor de kinderen in Kilifi Kenia.)