Laatste nieuws!

Kenia 21 sep t/m 03 okt met AISHA & Friends

25 september 2021

Onze voorzitter Ingrid Vink is terug van een wederom indrukwekkende reis naar Kenia samen met twee collega bestuurders van stichting
Aisha & Friends. Ons doel van een deel van deze reis was om Aisha & Friends onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk scholen, maar met name om de laatste van de drie trainingsdagen bij te wonen. Deze laatste dag vond plaats op 25 september. Lokatie: Wendy's gardens Kilifi.

Het was indrukwekkend om te zien hoe de 12 deelnemende leraren en de vier headteachers van de vier geselecteerde scholen deze training -die werd gegeven door onze lokale partner- hebben beleefd. Het onderwerp is emoties / hoe om te gaan met emoties van kinderen en hoe kunnen kinderen leren voor zichzelf op te komen, te zeggen wat en hoe ze zich voelen. Leraren kwamen met voorbeelden uit de praktijk hoe deze training hen al had geholpen om het anders aan te pakken, door te vragen en de tijd te nemen om het kind te laten vertellen.


Na afloop was er de sluitings-ceremonie die werd bijgewoond door MP (Member of Parliament) Hon. Teddy Ngumbao Mwambire. Hij kwam incognito, heeft een deel van de training bijgewoond, goed geluisterd en uiteindelijk heeft hij certificaten aan de deelnemers overhandigd. Er volgt nog een extra dag waarop ervaringen zullen worden uitgewisseld en onze partner Lifting the Barriers, Jacque Jumbe-Kahura zal ook een follow up bezoek brengen aan een van de deelnemende scholen.

Onze dank en grote complimenten gaan uit naar Lifting the Barriers die een dijk van een organisatie rondom deze training hebben neergezet! Voor meer info over deze training verwijzen wij graag naar Aisha & Friends.

Wordt vervolgd...