Laatste nieuws!

Korte film over aftrap bouw

18 augustus 2019

Medio juli was het zover. Onze voorzitter was hiervoor speciaal naar Kenia afgereisd. Nadat alle benodigde fondsen toegezegd en binnengekomen waren, konden we in Kilifi de formele opdracht verstrekken. We reisden daarna naar de Makonjemare Primary School om het goede nieuws over de bouw van de nieuwe school officieel bekend te maken.

Wederom was het een ontvangst met een gouden randje. En wat waren er veel mensen aanwezig! Deze keer ook in aanwezigheid van Hon. Teddy Ngumbao Mwambire-Parlementslid, educational officers van Kilifi County (Ganze district), en nog vele vele anderen. 

Natuurlijk was de door ons gecontracteerde aannemer, de door ons ingehuurde opzichter (clerk of works), en uiteraard onze partnerorganisatie LIBA > Jacqueline Jumbe eveneens van de partij. Alle ouders waren er, de ouderraad, de leerlingenraad, de scouts (die een belangrijke taak hebben in de lokale community) en natuurlijk de kinderen om wie het uiteindelijk allemaal gaat: de leerlingen van de Makonjemare Primary School. 

 

In Kenia kun je dit soort gelegenheden niet laten passeren zonder allerlei officiële toespraken. Iedereen wil zijn dank uitspreken en de organisatie die hij vertegenwoordigd bekend maken. Ook kon het contract niet ondertekend worden voordat duidelijk werd gemaakt dat iedere vorm van kinderarbeid en/of kindermisbruik leidt tot onmiddellijke ontbinding van het contract en dus stopzetting van het project. In onze ogen wellicht 'buitengewoon' om daar de nadruk op te leggen, maar wij zijn erg blij dat onze partner LIBA dit gezegd en vastgelegd heeft, gewoon voor alle duidelijkheid.

 

In deze week zijn er verschillende ontmoetingen geweest:
met de Minister of Education Prof. Gabriel Katana,
met de deputy Governor of Kilifi County Mr. H.E. Gideon Edmund Saburi,
en met Parlementslid Hon. Teddy Ngumbao Mwambire aan wie we veel te danken hebben. Hij heeft zich enorm ingezet voor ons.

 

       

Er zijn toezeggingen gedaan door de overheid, namelijk dat zij gaan helpen bij het foodprogram op deze school, dat zij de inmiddels op volle toeren draaiende schooltuin/moestuin zullen voorzien van een druppelsysteem, dat zij de aanschaf en plaatsing van regentanks voor haar rekening zullen nemen, en dat er voldoende leerkrachten op de school aangesteld zullen worden. Voor ons en met name onze partner nu de taak om deze beloften te monitoren en vinger aan de pols te houden.

 

Maar wij zijn vol vertrouwen, want we kunnen stellen dat er deze week heel veel deuren voor ons zijn open gegaan! Onze harde werken is zeker lonend geweest.

 

Bekijk je hier de film van de ondertekening van het contract en het bezoek aan de Makonjemare School ook even?