Laatste nieuws!

Leuker (?) kunnen ze het niet maken

Leuker (?) kunnen ze het niet maken...

 

Met ingang van 1 januari 2020 worden alle aftrektarieven, dus ook voor giften, versneld afgebouwd. Het goede nieuws is dat giften in ieder geval aftrekbaar blijven!

Van het huidig toptarief van 51,95% naar 37,05% in 2023. Deze wijziging heeft wellicht gevolgen voor organisaties zoals de Learn! Foundation (particuliere initiatieven (PI) die voor fondsenwerving afhankelijk zijn van giften. Dit nieuwe Belastingplan werd op 18 december 2018 door de Eerste Kamer aangenomen.

ANBI
De Learn! Foundation is een ANBI, en dus kunnen donateurs profiteren van een aftrek in de inkomstenbelasting. De gift komt dan in mindering op het inkomen van de donateur.  De aftrek is nu nog maximaal 51,95%. Per 2020 gaat het kabinet deze aftrek beperken. Vanaf 2023 geldt dan uiteindelijk alleen nog het laagste tarief van 37,05%.

 

De hoogte van de aftrek in de inkomstenbelasting blijft afhankelijk van het soort gift: gewone gift of periodieke gift.
Voor de gewone gift geldt een drempel van 1% van uw verzamelinkomen met een minimum van € 60. Max. is 10% van het verzamelinkomen.
Voor een periodieke gift geldt geen drempel en maximum. Dit kunt u heel simpel regelen met een zogeheten schenkingsovereenkomst. U kunt dit formulier downloaden, invullen en aan ons opsturen. 


Heeft u nog vragen? Neem dan even contact op en wij helpen u graag verder.

 

 

Bron: Kleinegoededoelen.nl