Laatste nieuws!

Lockdown in Kenya verlengd > HELP ONS

06 juni 2020

De lockdown in Kenya is verlengd tot 01 september 2020 * (zie onderaan deze pagina)

 

 

Opnieuw is dit voor heel veel extreem arme mensen een nekslag. Opnieuw is de hoop op werk weggenomen, in ieder geval tot 01 september. De scholen, en dus ook onze spiksplinternieuwe Makonjemare school, blijven gesloten. Voor de leraren betekent dit: onzekerheid over doorbetaling van hun salaris. Voor de kinderen: die missen hun 3 maaltijden per week. Voor de ouders: het leven ligt stil. Er is niets.

 

Wij zijn blij dat we een verzoek bij Wilde Ganzen (speciaal Corona Fonds) hebben ingediend om ons te helpen om de Corona Crisis op onze Makonjemare School en de community daaromheen, het hoofd te bieden. 

 

Totaal hebben wij € 19.000 nodig, en het liefst nog meer, zodat we straks uit een reservepot kunnen putten. Wij moeten de helft van dat bedrag bij elkaar krijgen, Wilde Ganzen legt de andere helft bij (o.v.v. goedkeuring plan).

 

Er is honger, gebrek aan hygiënische middelen zoals zeep en (verplicht!) mondkapjes, er is heel veel angst in de community, gebrek aan medische zorg uit angst om een ziekenhuis of medische post te bezoeken. En er is gebrek aan kennis over Corona, over alles wat voor ons inmiddels vanzelfsprekend is. Al deze punten worden in ons plan betrokken. Ook het uitbreiden van de schooltuin, zodat er over een paar maanden meer geoogst kan worden. Daar gaan we trouwens als eerste mee beginnen. Deze Moringa schooltuin is van levensbelang!

 

********HELP ONS HELP ONS HELP ONS HELP ONS HELP ONS HELP ONS********

 

Wij kunnen het verschil maken. Écht. Wij gaan alles op alles zetten om aan de gang te gaan binnen de restricties die er zijn. We gaan helpen waar en wat we kunnen. Maar dat kan niet zonder jou. Dus doe mee. Wij zijn blij met iedere euro die er binnenkomt. Voedsel wordt prioriteit nummer 1. Want de kinderen van onze school en hun broertjes en zusje kunnen we niet laten sterven van de honger.

 

Dus druk alsjeblieft op de rode knop en geef wat je kunt missen. De mensen die al eens zijn meegeweest naar de Makonjemare school weten wat het betekent en hebben met eigen ogen gezien hoe wij het geld besteden. En met 'het geld' bedoelen wij: iedere euro die bij ons binnenkomt. 100%.

 

PUSH THE BUTTON!

 

 

Voor het presidential decreet kun je deze pdf lezen: 8th presidential address on coronavirus pandemic - 6th june, 2020 - white paper.pdf