Laatste nieuws!

Mag ik bij u eten?

26 februari 2018

 

Mag ik bij u eten?

Zo luidt de naam van de spontane actie die op onze reis naar Kenia is ontstaan en die -direct na thuiskomst van onze reis naar Kenia- van start gaat. Tijdens deze reis (met 10 donateurs van de Learn!)  is de noodzaak van een foodprogram op de Makonjemare Primary School voor iedereen wel duidelijk geworden. Kinderen zijn afhankelijk van deze ene maaltijd op school die wij 3 x per week verstrekken. In de reisgroep begon men te brainstormen en te rekenen en klonken er uitroepen als "we moeten toch zeker wel in staat zijn om 270 mensen te vinden die deze actie voor de 270 leerlingen willen ondersteunen voor € 2,50 per week? Want dat kost het om een kind dagelijks een maaltijd te geven. "Ik ga familie, vrienden, leden van de sportclub vragen om mee te doen"!  "Nu ik dit gezien heb kan ik overbrengen op mijn familie en vrienden dat dit keihard nodig is." 


De eerste voorzet werd gegeven door een van de donateurs die mee was met de groepsreis naar Kenia en die deze dag op school als 'de mooiste dag van de reis' heeft ervaren. Direct bij terugkomst werd er € 226 op onze rekening bijgeschreven. Een ander lid van deze groep bood spontaan aan om de drukkosten van de flyer te betalen. De drukkerij liet er ook geen gras over groeien en had binnen een dag het drukwerk ontworpen en gereed. Weer een ander groepslid had in no time een poster gemaakt die bij de verschillende supermarkten komt te hangen bij de statiegeldautomaat. Er zijn al supermarkten die hun medewerking hebben toegezegd.
Vanaf heden zullen de mensen in Zuid West Friesland meer gaan horen over deze actie. Maar wij hopen natuurlijk dat deze actie zich verder zal verspreiden en ook de omliggende gemeenten bereikt. Hoe meer hoe beter! 

Tijdelijk

Wij zijn er van overtuigd dat uiteindelijk deze school en de community zelfvoorzienend moeten worden. Momenteel wordt onderzocht of de aanleg van een professionele schooltuin tot de mogelijkheden behoort. Ook de Moringaboom (ook wel de Wonderboom genoemd) is een belangrijke bron van vitamines, mineralen en proteïnen en maakt deel uit van de eventuele schooltuin. Daarnaast gaan wij onderzoeken of het houden van kippen tot de mogelijkheden behoort. Wordt vervolgd dus...

 

€ 0,50...

Als we dit bedrag helemaal gaan terugrekenen kunnen we stellen dat het een gemiddeld bedrag is. Er zijn wat transportkosten en de vrouwen die koken krijgen een bescheiden vergoeding. De prijzen voor rijst en bonen fluctureren ook. Dus deze € 0,50 is de kostprijs voor het eten. De bijkomende kosten zijn per maaltijd zo minimaal dat deze door ons opgevangen kunnen worden.