Laatste nieuws!

Makonjemare officieel geopend!

17 februari 2020
De Makonjemare Primary School is officieel door onze voorzitter geopend. En wat is het mooi geworden!

We kunnen nu met recht spreken van een échte school. Er zijn 6 nieuwe lokalen gebouwd die aaneengeschakeld het nieuwe hoofdgebouw vormen. Daarnaast hebben de leraren nu ook een stafruimte en hebben het hoofd van de school en het adjunct hoofd een eigen kantoor. Ook aan sanitair is gedacht: er zijn totaal 6 toiletten gebouwd. De keuken is nu een professionele keuken, waarin veilig en goed eten bereid kan worden.

 

Asante sana alle donateurs. Wat zijn we trots en blij met jullie. Het is in een woord geweldig geworden! 


Een verslag van de opening volgt binnenkort.

 

                

De Multi purpose hall (in gebruik voor de allerjongsten). Aan het voegwerk van de school is veel aandacht besteed. Mooi uitgevoerd! Ook aan het oogsten van regenwater is natuurlijk gedacht; er worden in totaal 5 regentanks aangesloten.

 

 

 

                

De 6 nieuwe lokalen in een gebouw. Dit is het aanzicht aan de achterzijde van de school. De kopse zijde van het gebouw is beschilderd met de logo's van de Learn! Foundation en onze partner Lifting the Barriers.

 

 

 

                 

Wat een mooie en vooral professionele keuken is het geworden. Geen rook van het houtvuur meer inademen, maar alle rookgassen worden via de echte Jiko's (traditioneel houtgestookt Afrikaans fornuis) afgevoerd.

 

 

 

                 

Het administratieblok met de staf-ruimten voor de leraren is een professioneel gebouw. Alle nieuwe klaslokalen hebben een eigen kleur.