Laatste nieuws!

Makonjemare oktober 2019

28 oktober 2019

Gisteren zijn onze bestuursleden teruggekomen van een werkbezoek aan Kilifi Kenia. De bouw van de school vordert gestaag. Liever gezegd: de school is bijna af. In de maanden november en december kan de aannemer het project afbouwen.
We zijn ongelooflijk trots en onder de indruk van de tot nu toe behaalde resultaten. We wisten niet wat we zagen!

 

De school is getransformeerd in een schitterend gebouw, de keuken ziet er professioneel uit en de kinderen kunnen straks gebruik maken van toiletten mét handwasfaciliteiten. Het administratieblok is een verademing voor de leraren. De bestaande multi purpose hall is schitterend afgewerkt en voorzien van traliewerk en deuren. We willen nog niet alles prijsgeven omdat het nog niet klaar is.

 

In week 8 /2020 zal de school officieel worden geopend en daar zijn wij, samen met 7 donateurs natuurlijk bij. Maar nu alvast een sneak preview.

 

 

    

                               de school                                                   de multi purpose hall                                                      de keuken

 

 

Er moeten nu de laatste puntjes op de i worden gezet. Wilde Ganzen heeft toegezegd onze aanvulling in behandeling te gaan nemen. Wat moet er nog gebeuren:

 

1) het gehele terrein binnen de omheining /hek moet worden gladgemaakt en moet worden ontdaan van resten bouwmaterialen, boomstronken, de oude school (gemaakt van leem en koeienmest) moet worden gesloopt en het afval moet worden opgeruimd. Kortom: alles moet glad worden getrokken! We hadden de keuze om het in drie dagen tijd door een machine te laten doen of in 14 dagen door 50 ouders (betaald) werk te geven. Natuurlijk hebben wij voor de laatste optie gekozen. De impact op de community is dan het grootst.

 

2) Het terrein moet worden ingemeten zodat er een goed plan gemaakt kan worden voor de verdere inrichting van het terrein, onder andere voor de moestuin.

 

3) Er moeten paden aangelegd worden van en naar alle gebouwen.

 

4) De staffrooms moeten worden ingericht met de noodzakelijke meubels, zoals tafels en stoelen voor de leraren, boekenkasten voor de voorraad lesboeken, lesmaterialen, etc. Het bestaande meubilair blijkt zo ongeveer uit elkaar te vallen en is absoluut niet toereikend voor de nieuwe school.

 

5) Er moet nog aanvullend schilderwerk gedaan worden wat niet was voorzien.

 

6) Er moet een voorziening voor afval komen. Dus: vuilnisbakken en een vuilstortplek waar het vuil op een verantwoorde manier verwerkt kan worden.

 

7) De tuingereedschappen moeten worden opgeborgen in een afsluitbare buiten-voorraadkast.

 

8) Aangezien de overheid haar beloftes niet inlost moeten wij zelf overgaan tot de aanschaf van twee extra 5000L regentanks. Mocht de overheid alsnog over de spreekwoordelijke brug komen, dan kunnen we die tanks ook plaatsen en kan er nog meer water 'geoogst' worden (water-harvesting).

 

En zo zijn er nog enkele werkzaamheden én aanschaf van spullen. 

 

We hopen zo dat we hiervoor nog een keertje een beroep op u mogen doen. Wilt u hiervoor een bedrag doneren dan kunt u gebruik maken van de donatieknop op deze pagina. Enne: als Wilde Ganzen ons verzoek honoreert leggen zij 50% bovenop uw donatie! 
De definitieve begroting voor alle aanvullende werkzaamheden verwachten wij deze week te kunnen publiceren.