Laatste nieuws!

Moestuin Makonjemare is een feit!

23 juni 2018

Weet u nog? De dienstenveiling die door de PKN werd georganiseerd in Woudsend? Die bracht een mooi bedrag op dat is geïnvesteerd in de aanleg van een moestuin. Dus is er nu op de Makonjemare Primary School een klein wonder gaande. Er is door de leerlingen, met hulp van leraren en ouders, een moestuin aangelegd die een fantastische aanvulling is op ons 3 x per week voedselprogramma dat bestaat uit rijst en bonen. Gezonde groenten, zelf gekweekt! Dit zou nooit mogelijk geweest zijn zonder de aanleg van water en het omheinen van het terrein zodat loslopend vee geen kans krijgt om alles op te peuzelen. Daar is de hele community zó blij mee! En wij ook ;) Er is op dit moment nog onvoldoende om 270 kinderen te voeden, maar het goede begin is er!

Gedurende de WISH sessions (Vastenactie Eigen Doel) hebben de kinderen en de leraren keihard gewerkt. Aangespoord en geënthousiasmeerd door onze partner aldaar Jacque (LIBA) hebben de kinderen takken verzameld waarmee ze tuinhekjes om de groentenbedden hebben geplaatst, geulen gegraven, plantjes gestekt en gepland en natuurlijk water gegeven. 

Wat is er zoal aangepland:

 

- Moringa

- Mais

- Okra

- Tomaten
- Kool
- De boompjes/struiken die je op de grote foto ziet houden het stof/zand enigszins tegen en kleden het terrein mooi groen aan!

Education is the answer!