Laatste nieuws!

Niet te geloven!

11 september 2019

Het bouwproces van onze school in Kenia is in volle gang. Het is niet te geloven wat er allemaal -door met name de ouders- aan werk verricht wordt.

Een van onze voorwaarden was, dat we de werkgelegenheid in deze community een boost wilden geven. De aannemer heeft dus allemaal werklieden, (waaronder heel veel moeders) ingehuurd om de school te bouwen. Zijn eigen team van 4 experts geven instructies en houden toezicht.
Daarnaast hebben wij onze eigen opzichter die we hebben ingehuurd om namens ons een oogje in het zeil te houden. Van onze lokale partner LIBA hoorden wij, dat hij een aantal keren in het bouwproces op tijd heeft kunnen ingrijpen en in overleg met de aannemer kunnen bijsturen. Hij is dus een zeer waardevolle schakel in dit hele proces. 

Wat een teamwork!

Dank aan Jacque, onze duizendpoot. Zij is onze ogen en oren én manager én coordinator en eigenlijk alles. Dank aan Abdalla van aannemer Jyzpatek, onze opzichter Mark, oftewel de clerk of works, natuurlijk aan alle leraren, en last but not least, de ouders die kei- en keihard werken om hún school te bouwen. 🌱

In oktober reizen twee bestuursleden van de Learn! Foundation naar het project om de voortgang te monitoren en misschien zelfs nog wat puntjes op de i te zetten. En dan, in februari 2020 gaan we opnieuw met een groep donateurs de school officieel openen. We kunnen niet wachten! 

 

Onze dank gaat uit naar de geweldige samenwerking met Wilde Ganzen en de Bisschop Möller Stichting, en natuurlijk naar onze ambassadeurs een alle donateurs die dit mogelijk maken. We kunnen ze niet allemaal noemen, maar wát een support hebben wij gekregen. Meer dan geweldig.

 

Asante sana! 🌱🧡🌱

 

  


Op onderstaande foto's is goed te zien dat de nieuwe school verrijst achter de bestaande lemen constructie.

  

 

Veel moeders werken als dagloners en doen het zware werk!

  

 

Op de middelste foto: Jacque Jumbe in gesprek met een van de moeders die meewerkt aan dit project.