Laatste nieuws!

Nieuwe medewerkster LIBA

07 maart 2019

Onze partner Lifting the Barriers in Kenia heeft er met ingang van 01 april 2019 een nieuwe medewerkster bij. Wij hebben haar tijdens ons recente bezoek ontmoet en waren onder de indruk van Ann! Wij willen haar graag aan je voorstellen.

 

 Ann in actie tijdens WISH schoolreisje feb 2019

 

Ann Mwangi is 27 jaar, afgestudeerd aan de Pwani Universiteit in Kilifi met een diploma in sociologie en psychologie. Ze volgt momenteel haar Masters in sociologie. Ze heeft uitgebreide ervaring in het werken met NGO's in Kenia. Dit gebeurt vooral in de sectoren ontwikkeling, armoedebestrijding, empowerment van vrouwen en jongeren en ondersteuning van onderwijsprojecten. Ze heeft een grote passie voor onderwijs. Ze geeft lezingen aan de universiteit van Pwani.

Ze is een extraverte, openhartige vrouw die waarde hecht aan integriteit, eerlijkheid, transparantie en hard werken. De afgelopen maanden heeft zij gedurende het verlof van de office medewerkster al bij onze partner LIBA gewerkt. Dit was voor zowel haar academische- als loopbaanontwikkeling een goede ervaring!

Ann gaat Jacque, executive director van LIBA, assisteren bij de coördinatie van activiteiten en bij het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden voor LIBA. Haar werkervaring- en academische achtergrond alsmede haar netwerken in de Kilifi regio zijn een goede gelegenheid voor LIBA om contact te leggen met andere NGOs en potentiële donateurs. 

 

Haar visie op de wereld is groter dan Kenia alleen. Zij heeft de Pwani University in 2018 vertegenwoordigd in een uitwisselingsprogramma in Duitsland. Ze is in staat om professioneel te communiceren met zowel lokale- als internationale partners zoals Learn!Foundation. Ze kan zelfstandig projectvoorstellen schrijven en fondsen werven voor LIBA-projecten. Door onze programma's te ondersteunen, kan ze van groot nut zijn bij de capaciteitsopbouw maar ook bij het mentorschap van onze studiebeurs-studenten tijdens schoolbezoeken en schoolvakanties.

Last but not least, gaat zij eveneens een rol vervullen bij het toezicht op het Makonjemare schoolproject. Ze zal LIBA ondersteunen bij het toezicht houden op het succes van het WISH-project, waarin andere aspecten van het leven dan schools leren aan bod komen. Dit doen we door de leerlingen zowel sociale vaardigheden als bijles aan te bieden in schoolvakken. 

 

Daarnaast zullen haar academische prestaties worden gebruikt als voorbeeld voor de jonge studenten die worden ondersteund door LIBA en Learn!.
Hiermee laten wij zien dat het écht mogelijk is om uit te blinken, ondanks de vele 'uitdagingen' waarmee de Keniaanse jeugd wordt geconfronteerd...

Haar aanstelling loopt van 01-04-2019 tot 31-03-2020. Dit is mogelijk gemaakt door onze ambassadeurs Carla en Klaas Schraa (Schraa Watersport).