Laatste nieuws!

Nieuwe uniformen!

26 februari 2021

Zoals we al eerder berichtten, waren er schooluniformen in de maak. Afgelopen week zijn ze bijna allemaal (280 stuks) afgeleverd op onze Makonjemare Primary School.

Het was een feest voor alle kinderen, die na een schooljaar waarin ze amper op school konden zijn, wél hun uniformen dag in dag uit hebben gedragen. Alles was tot op de draad versleten, dus iedereen kreeg een spiksplinternieuw uniform. Voor de kinderen maar zeker ook voor hun ouders een geweldige gebeurtenis. Ook het opleidings - naaiatelier is enorm blij met onze samenwerking. Wat het biedt leerling naaisters een bron van inkomsten en een opleiding!

 

Op de laatste foto zie je een groep kinderen (ca. 50) die nog geen uniform hebben. Zij zijn nieuw op onze school. De 'tamtam' gaat snel en het bericht in deze regio doet de ronde dat de Makonjemare school de béste school is die je kunt hebben. Er zijn dus nogal wat nieuwe aanmeldingen. Er geldt geen aanmeldingsstop. De school is dus verplicht nieuwe leerlingen aan te nemen. Dat stelt ons wel voor de vraag hoe we dit financieren, want 50 nieuwe leerlingen (en we tellen nog steeds...) voorzien van een nieuw uniform, maar ook dagelijks mee laten eten, vergt wel de nodige financiële armslag. Maar we zijn positief gestemd en doen ons uiterste best om ook deze arme kinderen te kunnen helpen.

 

Wil jij ons hierbij helpen? Een uniform is een ticket naar school (want verplicht!) en kost 1200Ksh, dat is omgerekend nog geen tientje...