Laatste nieuws!

Het laatste nieuws

In deze rubriek houden we je op de hoogte van wat speelt binnen onze foundation. Dat kan van alles zijn, zoals over de campagnes die we voeren, over donaties en schenkingen in natura, bestuurlijke aangelegenheden. Hier kun je alle recente berichten teruglezen. 

Ondertussen in Kenia...

Onze penningmeester Hermien van der Hoeve is (samen met haar echtgenoot die door Rotary Doctors is uitgezonden) in Kilifi aangekomen.

Inmiddels heeft zij samen met Jacque van onze partnerorganisatie LIBA, 'onze' Makonjemare school in Vitengeni bezocht en daar alvast de enorme veranderingen kunnen aanschouwen. Die veranderingen zijn echt groots. Want inmiddels staat er een hek en een toegangspoort, is de banda (die inmiddels is uitgegroeid naar een multi purpose hall) gebouwd, zijn er bomen en struiken geplant, en ziet het schoolplein er ook heel anders uit. Wat een metamorfose maakt deze school door.

Hermien kreeg ook bezoek uit Nederland van Yvonne, een vriendin, en zij opperde het idee om naai-kitjes te maken voor de school, zodat de kinderen zélf kleine reparaties kunnen verrichten aan hun schooluniform. Het is vaak het enige kledingstuk wat ze hebben, dus is het erg aan slijtage onderhevig. Wat een superleuk idee was dit. Op kantoor van LIBA werden de kitjes alvast in elkaar gezet en konden ze meteen aan de slag op school! En een mooi neveneffect is, dat op deze manier de kinderen leren om zélf verantwoordelijk te zijn voor hun spullen.

 

Asante Yvonne voor jouw goede idee! Onderstaande reportage spreekt voor zich.