Algemeen bestuurslid / member

Het realiseren van onderwijs voor kinderen in Kenia -die niet eens vanzelfsprekend elke dag te eten hebben- biedt deze kinderen zeker kansen. In 2015 heb ik de Learn! leren kennen. Toen organiseerde ik voor een groep vrouwen de deelname aan de Millenniumloop te IJlst. De Learn! heeft daar ook aan bijgedragen. Een fantastische loop voor the Hungerproject. Wij konden toen een cheque overhandigen van bijna € 2.000. Een bedrag wat door de organisatie verdrievoudigd werd.  

 

Ik denk dat het aanleren hoe kinderen en hun community hun eigen voedsel kunnen verbouwen één van de manieren is om bij te dragen aan de gezondheid van deze schoolkinderen. Maar daar is natuurlijk ook water voor nodig. Ook iets wat in een land als Kenia niet vanzelfsprekend is. Dus én de aanwezigheid van schoon drinkwater op de scholen én al lerend ervaren wat gezonde voeding is -door hen zelf groenten te laten verbouwen-, is een van de prioriteiten. Hierdoor ontstaan er minder ziekten en kan er meer en beter geleerd worden. Want we weten allemaal: leren en honger hebben is geen goede combinatie.

                             

In het dagelijks leven ben ik als zelfstandig gevestigd osteopaat werkzaam in de gezondheidszorg en als oud Olympisch toproeister weet ik hóe bepalend voeding voor je prestatie kan zijn!
Ik ben begaan met de gezondheid van mensen: niet alleen hier maar zeker ook in Kenia. Dat is voor mij reden genoeg om mij als lid van het bestuur in te zetten voor de Learn! Foundation.