Penningmeester / treasurer

De afgelopen drie jaren ben ik telkens zes weken in Kilifi, in het zuidoostelijke kustgebied van Kenia, geweest. Mijn man werkte daar voor een project van Rotary Doctors Nederland. Ik heb toen Jacque Jumbe-Kahura leren kennen, en haar organisatie, Lifting the Barriers (LIBA), gericht op de ontwikkeling en opleiding van meisjes en vrouwen in de arme gebieden in en rond Kilifi.

 

Tijdens mijn verblijf in Kilifi ben ik veel met Jacque op stap geweest en heeft zij mij haar projecten laten zien. Ik was onder de indruk van de manier waarop LIBA zich inzet om de positie van schoolkinderen en vrouwen te verbeteren, en dat alles met de enorme steun van haar Nederlandse partnerorganisatie de Learn!Foundation.

 

Mijn eigen fondsenwerving voor LIBA (75 schoolbankjes in 2014 voor de school in Makonjemare en de start van het project ‘No more week of shame.Per!od’) heb ik steeds in overleg met Learn! laten lopen. Dit contact heeft ertoe geleid dat ik Learn! steeds beter heb leren kennen.

 

Mijn betrokkenheid bij LIBA en jaarlijkse verblijven van zes weken in Kilifi geven een extra motivatie om mij als bestuurslid van Learn! in te zetten voor het doel van de stichting: een bijdrage te geven aan de verbetering van het onderwijs in kansarme gebieden.

 

Hermien van der Hoeve - de Muinck Keizer