Laatste nieuws!

Presentatie PCOB/KBO

29 oktober 2019

Vandaag nam onze voorzitter de bijna 50 aanwezigen in de Woudsendse Driuwpolle (dorpshuis) een uurtje mee naar Kenia. Er werd eerst stilgestaan bij de achtergronden van het land, de ligging, klimaat, inwoners, stammen, de president, het wildlife, en de schitterende natuur. 

Na de koffie- en theepauze (alles goed verzorgd!) gingen we verder in op wat wij doen, hoe wij dat doen, en welke projecten wij zoal hebben (gehad).

Ambassadeur mevrouw Rika Kuipers, die op een van de donorreizen is meegeweest, kon uit eigen ervaring spreken over hoe het is als je in oog in oog staat met de leerlingen van de Makonjemare School en welke impact de hulp heeft. Ze vertelde over de ontroerende ontvangst op die school. Ook in februari 2020 gaat zij weer mee naar Kenia om de officiële opening van de school bij te wonen.

 

   

 

Nadat Ingrid Vink veel had verteld over haar werk als oprichter en voorzitter en zelfs de keelgeluiden van de Masai probeerde te imiteren, kwamen er vragen uit het aanwezige plubliek. Vragen die bekend in de oren klinken als 'is het geen druppel op de gloeiende plaat wat jullie doen' of 'kunnen jullie als jullie met dit project klaar zijn jullie werkzaamheden verder uitbreiden'. Er werd actief meegedacht!

 

De middag werd afgesloten met een applaus, een schitterend bloemstuk voor Rika en Ingrid en een leuke gift! Van dit bedrag kunnen we 20 kippen kopen voor de schooltuin. Asante sana!

 

Enne, we hebben al een naam voor deze chickies: 'de pcob-kbo'tjes'. πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”!

 

We houden jullie op de hoogte, dus: wordt vervolgd...