Makonjemare Primary School

Makonjemare Primary School

In ons werkgebied, regio Kilifi in Kenia, ligt in Vitengeni, de Makonjemare Primary School. Een arme school, gelegen in ruraal gebied. De community is arm. Het is een dagelijkse struggle for life. De kinderen krijgen 3 x per week van ons een maaltijd op school, er is een kleine start gemaakt met de bouw van extra klaslokalen en de moestuin krijgt steeds vastere vormen. Dus gelukkig hebben we al behoorlijk wat verbeteringen kunnen bewerkstelligen. Maar het gaat er nu écht van komen: we gaan samen met onze partner Wilde Ganzen een school bouwen!

Makonjemare here we go!


 

 

We gaan bouwen! En dat doen we samen met de bekende organisatie Wilde Ganzen: onze partner voor dit project. We gaan vanaf vandaag samen met onze lokale partnerorganisatie in Kilifi, Lifting the Barriers (LIBA), keihard aan de slag om onze gezamenlijke droom te verwezenlijken. Maar het is niet alleen ónze droom. In de eerste plaats is het de droom van de leerlingen, hun ouders, de leraren, maar zeker ook van de community, om dit project te kunnen verwezenlijken.
De school bestaat nu nog voor het grootste deel uit een zogeheten 'mud' (klei en koeienmest) gebouw. Een gebouw dat lekt als het regent, waar zand op de vloer ligt en een school die amper faciliteiten heeft voor de 270 leerlingen die deze school telt. Naast het 'mud' gebouw zijn er met onze hulp al twee stenen klaslokalen gebouwd en een derde klaslokaal waar door de ouders met gevonden materialen een aanvang mee was gemaakt, moet nog worden afgemaakt.

 

Wat we nu concreet gaan doen is:

  • Een échte school bouwen, bestaande uit 6 lokalen en deze toevoegen aan de bestaande stenen lokalen. Ieder lokaal biedt plaats aan maximaal 40 kinderen.
  • Een sanitairgebouw neerzetten, bestaande uit 6 toiletten.
  • De reeds bestaande multi purpose hall ('banda') afmaken door deze te pleisteren, schilderen, te voorzien van tralies voor de ramen en voorzien van toegangsdeuren.
  • Het klaslokaal waar al mee gestart was door de ouders, af te bouwen, zodat dit ook een volwaardige ruimte wordt.
  • De school wordt ingericht met bankjes en tafeltjes zodat alle leerlingen een plekje krijgen.

 

De totale stichtingskosten voor de Makonjemare Primary School zijn  € 81.333,00.


Wat Learn! Foundation voor elkaar gaat krijgen is om 2/3 van dit bedrag te realiseren, zijnde € 54.222,00.

 

Daar hebben we natuurlijk JOU keihard bij nodig. Ieder initiatief om deze droom samen met jou te verwezenlijken is welkom! We gaan op deze site en op social media de wekelijkse stand van zaken met je delen, zodat je als het ware de school gebouwd kunt zien worden ;).

Iedere euro is belangrijk en iedere euro telt. Iedere euro is een symbolische steen, en we hebben er 54.222 nodig. Dus: help mee!

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.