Makonjemare Primary School

Start bouw Makonjemare School 01-07-2019?

In ons werkgebied, regio Kilifi in Kenia, ligt in Vitengeni, de Makonjemare Primary School. Een arme school, gelegen in ruraal gebied. De community is arm. Het is een dagelijkse struggle for life. De kinderen krijgen 3 x per week van ons een maaltijd op school, er is een kleine start gemaakt met de bouw van extra klaslokalen en de moestuin krijgt steeds vastere vormen. Dus gelukkig hebben we al behoorlijk wat verbeteringen kunnen bewerkstelligen.
Maar het gaat er nu écht van komen: we gaan samen met onze partner Wilde Ganzen en met support van BMS (32 aangesloten basisscholen in Friesland) een school bouwen! Jij doet toch ook mee?

BEKIJK DE INTRODUCTIEFILM OVER MAKONJEMARE SCHOOL!

Makonjemare here we go!


We gaan bouwen! En dat doen we met hulp van de bekende organisatie Wilde Ganzen: onze partner voor dit project.

 

 

We gaan samen met onze lokale partnerorganisatie in Kilifi, Lifting the Barriers (LIBA), keihard aan de slag om onze gezamenlijke droom te verwezenlijken. Maar het is niet alleen ónze droom. In de eerste plaats is het de droom van de leerlingen, hun ouders, de leraren, maar zeker ook van de community, om dit project te kunnen verwezenlijken.
De school bestaat nu nog voor het grootste deel uit een zogeheten 'mud' (klei en koeienmest) gebouw. Een gebouw dat lekt als het regent, waar zand op de vloer ligt en een school die amper faciliteiten heeft voor de 270 leerlingen die deze school telt. Naast het 'mud' gebouw zijn er met onze hulp al twee stenen klaslokalen gebouwd en een derde klaslokaal waar door de ouders met gevonden materialen een aanvang mee was gemaakt, moet nog worden afgemaakt.

 

Wat we nu concreet gaan doen is:

  • Een échte school bouwen, bestaande uit 6 lokalen en deze toevoegen aan de bestaande stenen lokalen. Ieder lokaal biedt plaats aan maximaal 40 kinderen.
  • Een sanitairgebouw neerzetten, bestaande uit 6 toiletten.
  • De reeds bestaande multi purpose hall ('banda') afmaken door deze te pleisteren, schilderen, te voorzien van tralies voor de ramen en voorzien van toegangsdeuren.
  • Het klaslokaal waar al mee gestart was door de ouders, af te bouwen, zodat dit ook een volwaardige ruimte wordt.
  • De school wordt ingericht met bankjes en tafeltjes zodat alle leerlingen een plekje krijgen.

 

De totale stichtingskosten voor de Makonjemare Primary School zijn € 96.725,00. (actuele aanneemsom). We willen je even meenemen in hoe deze begroting tot stand is gekomen, want de oplettende lezer ziet dat dit bedrag hoger is dan de oorspronkelijke begroting. 
1) De aannemer heeft zijn oorspronkelijke offerte aangehouden voor een periode van 6 maanden. Daarna kwam er een prijsverhoging van 10%.
2) We willen persé een post onvoorzien van € 2.500 inbouwen, zodat we niet voor een financiële tegenvaller komen te staan. Indien niet nodig, dan wordt dit bedrag uiteraard in mindering gebracht.
3) In overleg met LIBA is besloten om een zogeheten 'clerk of works' (opzichter) in te huren voor de gehele bouwperiode. Hij zal het bouwproces van dag tot dag ter plaatse gaan volgen en waar nodig bijsturen. Daarnaast bewaakt hij de overeengekomen kwaliteit en behartigt hij onze belangen. Dit kost € 2.000 voor de gehele periode incl. reis- en verblijfkosten.
4) In dit bedrag is eveneens opgenomen een bedrag van € 1.200 voor de benodigde vergunningen die reeds betaald zijn.

 

Wat Learn! Foundation nodig heeft is om 2/3 van dit bedrag te realiseren, zijnde € 64.483,-.  Wilde Ganzen financiert 1/3 deel zijnde
€ 32.241,-

 

We hebben JOU dus keihard nodig. Ieder initiatief om deze droom samen met jou te verwezenlijken is welkom! We gaan op deze site en op social media de wekelijkse stand van zaken met je delen, zodat je als het ware de school gebouwd kunt zien worden ;).

Iedere euro is belangrijk en iedere euro telt. Iedere euro is een symbolische steen, en we hebben er 64.483 nodig. Dus: help mee!

 

*** Doneren via de doneerknop kost learn! foundation per transactie € 0,60.