Makonjemare Primary School

Makonjemare Primary School

In de regio Kilifi, (ons werkgebied) ligt vlakbij Vitengeni, de Makonjemare Primary School. Een straatarm schooltje, waar wij heel langzaam -en dankzij jouw donaties!- wat verbeteringen hebben bewerkstelligd.

Steen voor leem!

Het is een wens van deze school (270 leerlingen) en haar community om extra klaslokalen te bouwen, en als het kan, sanitaire voorzieningen. Inmiddels zijn er twee stenen lokalen en een multi purpose hall (Banda) gebouwd. Er is ook een fantastische watervoorziening gekomen. Het terrein is omheind en voorzien van een toegangspoort. Het 'hoofdgebouw' van de school is echter van leem. De lokalen hebben een zandvloer, en zijn veel te klein voor de hoeveelheid kinderen. De kinderen zitten er veel te krap en soms wel met z'n vieren op een bankje dat eigenlijk voor twee kinderen gemaakt is. 

We zijn momenteel aan het beoordelen of wij in samenwerking met de Wilde Ganzen deze lemen school kunnen vervangen voor een echte stenen school. En sanitair natuurlijk, want er zijn minimaal 6 toiletten nodig. Dan hoeven de kinderen niet meer het veld in om hun behoefte te doen.

Binnenkort volgt er uiteraard meer nieuws over deze plannen. Wij hopen in mei 2018 dit project te kunnen lanceren. Wordt vervolgd...

 

 

Wil je nu alvast voor deze school doneren? Maak dan een bedrag over o.v.v. Makonjemare.