Schooluniformen

Schooluniformen

In Kenia is het dragen van een schooluniform verplicht. Geen uniform hebben betekent soms dat het kind naar huis wordt gestuurd met de mededeling dat ouders eerst voor een uniform moeten zorgen. Maar dat geld is er heel vaak niet. Ook op onze Makonjemare Primary School speelt dit probleem. Daarom zorgen wij ervoor dat ieder kind een schooluniform krijgt.

BEKIJK HIER DE FILM OVER DE SCHOOLUNIFORMEN

Schooluniformen

Hoe bij ons de meningen hier ook over verschillen, één ding staat vast: de kinderen voelen zich door het dragen van een uniform met elkaar verbonden en zijn hierdoor gelijk aan elkaar. Er is geen onderscheid.

De leerlingen die wij helpen zijn zonder uitzondering van extreem arme afkomst. Ouders kunnen zo'n verplicht gesteld uniform helemaal niet betalen. Wij zien zelfs maar al te vaak dat het schooluniform hun enige draagbare kledingstuk is en dat de kinderen het uniform 24/7 dragen. De uniformen slijten hierdoor natuurlijk erg snel.

We laten uiteraard alle uniformen bij de lokale kleermaker maken en in dit geval is dat dubbel zo leuk, want dit kleermakersbedrijfje leidt jonge vrouwen op om naaister te worden.

 

Goed dat jij ook meedoet om deze kinderen een uniform te geven. Klik onderaan deze pagina op de doneerknop. Dankzij jou kan een kind naar school. Hoe gaaf is dat?!