'No more week of shame. Per!od'

Schoolmeisjes in de arme gebieden in en rond Kilifi hebben geen geld voor maandverband. Zij behelpen zich in die dagen met bananenbladeren, oude lappen of een stuk matras.

 

Eindelijk water voor Makonjemare

Wij zijn ongeloof blij én trots op de samenwerking met de Liberi Foundation, want dankzij dit fonds is het mogelijk om een waterleiding aan te leggen naar de Makonjemare school. Nu wordt het sterk vervuilde water nog met jerrycans aangevoerd. Het is zo ontzettend smerig! Het wordt uit een poel geschept op zo'n 800m van de school. Dit is dezelfde poel waar het vee uit drinkt en hun mest laten vallen. Je begrijpt dat dit verre van gezond is.

 

de huidige watervoorziening    

 

De waterleiding wordt aangesloten vanaf het Vitengeni verdeelstation zo'n 2 kilometer van de school vandaan. Over een paar maanden kunnen de kinderen beschikken over schoon drinkwater. Een eerste levensbehoefte, want met goed en schoon drinkwater kan ook het eten bereid worden. 

Door schoon drinkwater worden ook de hygiënische omstandigheden een heel stuk verbeterd en zullen er minder ziektes ten gevolge van smerig drinkwater een kans kregen. Daarnaast kan er straks nog veel meer bereikt worden als er eenmaal water is. Wat te denken van een moestuin, het planten van Moringabomen. Water is het begin van alles.

 

 etensbakjes                            niet te geloven...

 

 

Natuurlijk kan dit project niet worden uitgevoerd zonder de begeleiding en -in de uitvoeringsfase- de monitoring, van Jacque Jumbe Kahura van LIBA, onze trouwe partner in Kilifi Kenia. Zij heeft in het voortraject al bergen verzet. Asante sana Jacque! 

 

Ons bestuurslid Hermien van der Hoeve verbleef 6 weken in Kilifi, dus zij kon ons goed informeren over de voortgang van het project en samen met LIBA tijdig signaleren waar eventuele knelpunten liggen, en deze in overleg met partijen oplossen.

 

Wij zijn Liberi ongelooflijk dankbaar.

 

Asante sana Liberi Foundation! 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.