Laatste nieuws!

Reis donateurs groot succes!

12 februari 2019

De 2e reis van 01-02-2019 t/m 11-02-2019 naar onze projecten in Kenia (Kilifi regio) is een groot succes geweest. Het is niet te benoemen hoeveel indrukken de reizigers -die met onze voorzitter Ingrid Vink zijn afgereisd- te verwerken hebben gehad.

Reisverslag

Na aankomst op Nairobi J.K. Airport zijn we eerst voor een kleine driedaagse safari naar Amboselli en Taita Hills gereisd. Als je voor het eerst in een Afrikaans land bent, zijn dit onvergetelijke indrukken. Wat een mooie gamedrives zijn er gemaakt en hoeveel olifanten, zebra's, buffels, gazelles, struisvogels, giraffes en gnoe's we wel niet gezien hebben... Zelfs twee keer een leeuw gespot!

 

    


Maar ondanks het feit dat dit een schitterende kant van Kenia is die je gezien moet hebben, kwamen we daar niet voor. We kwamen voor onze projecten, voor onder andere een bezoek aan 'onze' Makonjemare Primary School.

Na een fijne relaxdag op de verjaardag van een van onze reisgenoten, vertrokken we de volgende dag naar de Makonjemare school. En wat we daar meemaakten was zó indrukwekkend en overweldigend dat het geen van allen onberoerd liet. Ontroerd maakten wij onze entree op de school. Niemand hield het droog. Wat willen zij graag delen, openstaan voor contact, hun cultuur laten zien. Geen woorden voor. En wat een dankbaarheid. 

We kwamen niet met lege handen. We hadden voetballen, mooie houten spelmaterialen voor de jongste kinderen en stapels lesboeken bij ons. Daarnaast had een van de reizigers een babymutsjes actie op touw gezet. Deze konden aan de moeders met baby's uitgereikt worden. De Keniaanse- én de vlag van de BMS Bonifatiusschool wapperden. En er was natuurlijk ook een warme maaltijd voor de kinderen. Ons voedselprogramma draait op volle toeren dankzij onder andere Carl Siegert. 
De heer Joseph Chembe, voormalig leraar, sprak een welkomstwoordje. Het was zijn familie die het stuk grond geschonken heeft aan de Makonjemare school.

Er werd natuurlijk veel en keihard gezongen, gedanst, en heel veel plezier gemaakt. We klapten, dansten, zongen mee, en raakten nog verder ontroerd. Wat hebben deze mensen ons veel gegeven. Een onvergetelijk dag. Een dag die voor altijd in onze herinnering zal blijven. Asante sana Makonjemare!

Natuurlijk hebben we het vertrouwen uitgesproken dat wij mét elkaar, samen met de Wilde Ganzen en met de BMS en alle andere donateurs, de bouw van een nieuwe school kunnen gaan financieren. Het is nog niet zo ver, we hebben nog een behoorlijk bedrag nodig, maar samen met jouw hulp gaan we het zeker halen. Learn! Foundation heeft er door dit bezoek zeker ambasssadeurs bij. Zij zullen zich ook sterk maken voor deze school.