Laatste nieuws!

Het laatste nieuws

In deze rubriek houden we je op de hoogte van wat speelt binnen onze foundation. Dat kan van alles zijn, zoals over de campagnes die we voeren, over donaties en schenkingen in natura, bestuurlijke aangelegenheden. Hier kun je alle recente berichten teruglezen. 

Schraa voor Maa (konjemare)!

Wat een geweldig nieuws hebben wij te melden! Maar eerst gaan we wat achtergrondinformatie met je delen over deze nieuwe donateur.

 

Schraa Watersport uit Woudsend schreef ons -na onze presentatie tijdens de Vastenactie- het volgende:

 

"Afgelopen zondag hebben we jouw presentatie gezien en gehoord en we zijn enthousiast geworden door jouw verhalen en het goede werk dat in Kenia wordt gedaan. Je vertelde over een waterleiding die nu gegraven wordt naar een schoolterrein, dat daar dan mogelijkheden komen voor een moestuin e.d. maar dat er dan wel een hekwerk nodig is.

Wij hebben zin om samen met familie en vrienden (en klanten?) dat hekwerk te financieren. Is het mogelijk daar een project van te maken?"

 

 

We hebben onze partnerorganisatie in Kenia ingeschakeld (LIBA) en aan hen gevraagd om een projectvoorstel te schrijven, uiteraard met achtergrondinformatie waarom de school een hek om het schoolterrein wil, hoe groot het dan zou moeten zijn, etc.


Afgelopen zondag 28 mei was het zover en presenteerde Ingrid het projectvoorstel. Klaas en Carla Schraa zijn geen mensen van veel woorden en zij gingen onmiddellijk akkoord met dit voorstel. En dus, zoals Klaas het kort samenvatte: it giet oan!

Zij vinden het goed dat wij hier aandacht aan besteden, maar, 'het hoeft niet over geld te gaan hoor, wij vinden dit heel gewoon dat we dit doen. We hebben het hier toch zó goed!' En Klaas voegde er aan toe: 'Ja hoor, je mag er best over schrijven, dat stimuleert andere bedrijven wellicht ook!'

 

Maar dit was nog niet alles. Want of het nog niet genoeg was voegde Carla er enthousiast aan toe: Ik wilde geen cadeautjes voor mijn verjaardag, maar heb tegen iedereen gezegd geef mij maar geld voor de Learn! Foundation, en mijn moeder die onlangs 85 jaar werd heeft precies hetzelfde gedaan (!), dus dat geld is ook voor de Learn! Foundation bestemd.

 

Schraa Watersport gaat met eigen ogen zien en ervaren hóe belangrijk onze donateurs zijn voor de scholen in Kenia die wij ondersteunen, want zij gaan mee met de (volgeboekte!) reis in februari 2018. 

 

Dank Klaas en Carla. Heel veel dank. Niet alleen voor deze substantiële donaties, maar ook voor jullie vertrouwen in onze organisatie. Asante sana!