Laatste nieuws!

Soms komt er iemand op je pad

Soms komt er iemand op je pad. Zoals toen wij samen met Liberi Foundation in Kilifi waren in jan/feb 2017 en deze grootmoeder ontmoetten die de zorg heeft voor haar drie wees(klein)kinderen. Deze kinderen zitten op 'onze' Bofa Primary School in Kilifi. Haar kleinzoon bracht ons naar zijn homestead, waar hij met zijn broer en zus bij oma woont.

De hut waar zij met 4 personen wonen spreekt boekdelen. De armoede ook. Dus een van de eerste dingen die we geregeld hebben is voedsel voor de aankomende tijd en matrassen voor hun bedden, want ze sliepen nu op een planken bodem, zonder matrassen.

 

                                                    

 

Toen de grandma begon te vertellen waren wij met stomheid geslagen. Haar fysieke conditie was zó slecht, dat ze eigenlijk met spoed naar een arts moest. Maar daar was geen geld voor. Liberi bood onmiddellijk aan om het consult in de privékliniek te betalen. Zo kon er eindelijk een juiste diagnose worden gesteld. 

 

Toen we drie weken later het bericht kregen dat deze vrouw dringend geopereerd moest worden (hysterectomie) werd er snel geschakeld. Zó snel, dat voor wij het wisten, Liberi Foundation het benodigde bedrag al op de rekening stortte.

Deze vrouw kan dus binnenkort geopereerd worden en mag 7 dagen in de privékliniek van Kilifi verblijven zodat zij, volledig hersteld van de operatie, weer naar huis kan. Zonder deze donatie was dit echt onmogelijk geweest. 

 

Zij kan het leven straks weer met hernieuwde energie tegemoet zien. Die energie heeft ze nodig om voor haar kleinkinderen te zorgen en om er samen met Learn! Foundation voor te zorgen dat zij hun school afmaken en wellicht zelfs door kunnen gaan naar secondary school.