Laatste nieuws!

Start Vastenactie!

06 maart 2018

Het is vandaag Aswoensdag, start van de 40 dagen Vastentijd. Vandaag start ook onze inzameling voor de Makonjemare school met de Bisschop Möller Stichting. Deze organisatie ondersteunt en beheert katholiek basisonderwijs in Friesland (32 scholen en > 6.200 leerlingen en 600 leraren).

 

Wat gaan wij doen?

Jullie, dat wil zeggen de kinderen en de leraren van de BMS, gaan ons helpen om geld in te zamelen voor de bouw van 'onze' Makonjemare Primary School in Kenia. Er is een prachtig actiepakket samengesteld voor alle BMS scholen, met verschillende posters, envelopjes waar de leerlingen hun bijdrage in kunnen doen, symbolische baksteentjes die de vorderingen voor de bouw van de school weergeven, etc.

Wat kun jij bijvoorbeeld voor ons doen?

- statiegeldactie houden

- sponsorloop organiseren

- vraag je ouders onze Facebookpagina te volgen en te delen. 

- speurtocht uitzetten

- betaalde kleine klusjes doen 

- mooie tekeningen / kunstwerken maken en die verkopen

- spulletjes verkopen

- vertel in de kinderdienst in jouw kerk over deze school in Kenia

- organiseer met elkaar een vrijmarkt op school of in je buurt 

- organiseer een veiling
- ga de deuren langs en vertel het verhaal over 'onze school in Kenia' en vraag of mensen willen doneren

- vraag mama & papa, oma & opa, broertje & zusje, tante & oom, neef & nicht, vrienden, buren, IEDEREEN die je kent, om mee te doen!

- misschien willen je vader en moeder het ook wel vertellen op hun werk

- en het allerbelangrijkste: volg je hart 

 

Even over geld

Op de pagina staat een slimme doneerknop. Als je die aanklikt, verschijnt er een venster en kun je zelf bepalen welk bedrag je namens de BMS wilt doneren voor de bouw van de school. Maar je mag natuurlijk ook je envelopje inleveren op school!
En weet je wat nou zo ontzettend gaaf is? Jouw bijdrage wordt met maar liefst 50% verhoogd door de Wilde Ganzen. Dus heb je met je sponsorloop, statiegeldactie, klusjes doen, bijvoorbeeld € 10 bij elkaar gespaard? Dat wordt dan automatisch € 15! Yes, dat schiet dan lekker op!