Laatste nieuws!

Studiebeurzen / scholarships

01 oktober 2021

Voor de meeste jongeren is het niet vanzelfsprekend om na de lagere school verder te leren. Daarom hebben wij met hulp van een zeer loyale donateur (Roba Metals BV) al jarenlang een scholarship programma.

Scholarship programma
Dit programma houdt in dat wij 15 secondary leerlingen -en tot voor kort 1 universitair student- een beurs bieden. Inmiddels zijn er van de 15 Secondary school beurzen twee leerlingen klaar en die wilden dolgraag verder studeren. Het liefst naar de universiteit. Maar hoe?
Omdat alle jongeren die wij helpen van straatarme komaf zijn, gaat het niet alleen om het bedrag wat er daadwerkelijk aan de opleiding betaald moeten worden, maar ook om deze leerlingen / studenten te voorzien van een bedrag per maand om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. 

 

In goed overleg met onze donateur is er besloten om twee extra scholarships voor de universiteit te gaan faciliteren. Hiervoor zijn twee studenten die ook ons Secondary programma met goed gevolg hebben doorlopen, uitgekozen. Het was alsof ze de hoofdprijs in de loterij hadden gewonnen! En zo voelde het eerlijk gezegd voor ons ook. Wat een kans!

We hebben dus nu 13 secondary school beurzen en 3 universiteit beurzen. De secondary beurzen gaan we langzaam afbouwen zodat deze studenten wellicht straks ook de kans krijgen om verder te gaan. Kennis is macht, en met een opleiding hebben deze jonge mensen een grotere kans om een baan te vinden straks. En dat is de enige manier om uit de armoede te komen.

Pay back

Alle drie geven iets terug in de vorm van vrijwilligerswerk bij onze partner Lifting the Barriers. Ze mogen ook gebruik maken van de faciliteiten op kantoor. Onze drie universitaire studenten zijn (van links naar rechts):
Pius (studeert volgend jaar af), Gertrude en Inocent. Zij hebben alle drie de ambitie om leraar in het voortgezet (secondary) onderwijs te worden.

 

Asante sana Roba Metals!