Laatste nieuws!

Studiebeurzen veilig gesteld!

08 december 2020

Ook voor het jaar 2021 hebben wij de studiebeurzen veilig kunnen stellen, want wederom ontvingen wij een geweldige donatie om maar liefst 15 kinderen naar de secondary school te kunnen laten gaan en 1 student op de universiteit kunnen laten studeren. Hopelijk kunnen de scholen weer opstarten in het nieuwe jaar.

 

 

Onderwijs is het enige echte ticket om uit de armoede te komen. Onderwijs, of het behalen van een diploma geeft nou eenmaal een grotere kans op een baan dan wanneer er geen diploma/opleiding gevolgd is. Maar helaas is het niet voor iedereen weggelegd, want de middelbare school (secondary school) is niet gratis in Kenia.

 

Gemiddeld kost de school € 500 per kind per jaar. Het bedrag verschilt tussen een zogeheten private school of een public school. Ook maakt het uit of een kind naar een kostschool (boarding school) gaat of naar een dagschool.

Al met al is het een dure aangelegenheid als je verder niets hebt. Als je de keuze moet maken tussen eten voor je kinderen te kunnen regelen, of schoolgeld betalen, dan is de keuze gemaakt. Armoede is heel vaak een soort 'erfenis'. Door (extreem) arme kinderen te helpen met een opleiding kunnen zij uit de armoedespiraal komen. De impact van een opleiding is groot, want het heeft niet alleen effect op de leerling, maar ook op zijn familie.

 

Help je ons mee?