Laatste nieuws!

Tackle Corona project

09 september 2020

Het is weer tijd voor een uitgebreide update van ons project dat we met 50% steun van de Wilde Ganzen uitvoeren!

Het project bestaat uit verschillende onderdelen:

 

1) voedsel voor de kinderen van onze Makonjemare Primary School

2) het plaatsen van instructieborden met gedragsregels op het schoolplein van de school

3) het plaatsen van (handen)was-faciliteiten

4) het vergroten van de tuin met ca. 5.000m2 en dit terrein ontginnen en omheinen met een hek dat aansluit op het bestaande hek.

 

1) Hierover kunnen we kort en bondig zijn: wat een verschil maken we in deze moeilijke tijd! De kinderen komen nu 4 x per week naar school om van een warme maaltijd / lunch te genieten. Sommigen nemen hun kleine broertje of zusje mee om hun eten mee te delen. Alles verloopt zeer gediciplineerd; de kinderen en de volwassenen weten hoe ze de Coronaregels moeten volgen.

 

2) De instructieborden zijn klaar en geplaatst. Een professionele schilder heeft er mooie kunstwerken van gemaakt. Als inspiratie diende het gratis kinderboek – ook in het Engels en Kiswahili van Aisha & Friends. We zijn ontzettend blij met deze inspiratiebron!

 

    

 

 

3) De handen was faciliteiten worden goed gebruikt!

 

                  

 

 

4) De 5.000m2 extra tuin is inmiddels ontgonnen en het hek is geplaatst. Dat ziet er professioneel uit. Het terrein is nu klaar voor de aanplant van heel veel Moringabomen en wellicht andere groenten, zodat de school steeds meer zelfvoorzienend kan worden en zelf een waardevolle toevoeging aan de maaltijden kan leveren.

 

   

 

De lokale overheid komt regelmatig poolshoogte nemen. Zij controleren / monitoren of iedereen zich aan de regels houdt, want alleen op die voorwaarden mocht dit project van start gaan. Er geldt in Kenia nog steeds een avondklok, groepsbijeenkomsten zijn verboden. Ook geldt er een negatief reisadvies (code Oranje). 

 

Voorlopig gaan we door en hebben wij groot vertrouwen in onze lokale partner Lifting the Barriers, die dit project uitvoerig begeleidt en danken wij onze ambassadeurs en donateurs en natuurlijk Wilde Ganzen, met wie wij dit project hebben kunnen vormgeven.