Laatste nieuws!

Tackling Corona 3

03 augustus 2020

In samenwerking met de Wilde Ganzen kunnen wij de leerlingen van onze Makonjemare Primary School gelukkig weer te eten geven! 

Wat gingen we ook alweer doen samen met steun van het Coronafonds van Wilde Ganzen?

   Lees het hier nog even door.

Inmiddels is er een goede start gemaakt met de voedselverstrekking voor de 270 leerlingen van onze Makonjemare school! En ooh, wat is dit hartstikke nodig.

Omdat alle ouders van de kinderen op deze school dagloners zijn, is er geen inkomen... KSH 0,0. Vele ouders zijn de wanhoop nabij, want hoe voedt je je kinderen als er geen geld is om eten te kopen? Dankzij Wilde Ganzen enerzijds en een aantal trouwe donateurs van Learn! Foundation anderzijds (zoals Youth Care Fund), zijn wij in staat om 4 maanden lang de kinderen van een warme maaltijd te voorzien. En dat helpt! Er zijn heel veel blije gezichten, en de opluchting bij de ouders is groot. 

 

Minder leuk nieuws is, dat de Keniaanse regering de scholen dicht houdt tot zeker 01-01-2021...De economische gevolgen van deze pandemie zijn voor een Afrikaans land niet te overzien. Dat wij afsteven op een werdeldwijde economische crisis dringt wellicht nog niet helemaal door, maar in Kenia zijn ze er zich terdege van bewust dat dit hele grote consequenties zal hebben. Dus, onze steun blijft nodig. En nee, het is geen druppel op de gloeiende plaat.

 

Asante sana aan alle donateurs! We hebben jullie keihard nodig.