Laatste nieuws!

Tackling Corona

24 juni 2020
De samenwerking met Wilde Ganzen is wederom een feit!

 

 

Om de Corona crisis het hoofd te bieden op 'onze' Makonjemare Primary School is er samen met onze partnerorganisatie Lifting the Barriers een projectvoorstel gemaakt. Dat is vervolgens voorgelegd (29 mei 2020) aan Wilde Ganzen die tot 01 juni 2020 een speciaal Corona Fonds in het leven had geroepen. Voorwaarde is dat dit project maximaal 4 maanden duurt. Daarna eindigt het. Het is echt bedoeld om de eerste nood te lenigen.

 

Wat gaan we precies doen met het Coronafonds van Wilde Ganzen

 

  1.  handenwasfaciliteiten op school aanbieden > wasbakken, zeep, etc.
  2.  sign-posts > verkeersborden laten plaatsen op de school over de Corona maatregelen.
  3.  coachings-sessie met de leerlingenraad en de scouts zodat zij awareness kunnen creeëren onder de leerlingen.
  4.  de schooltuin uitbreiden met  > 5.000m2. Dit extra stuk schooltuin wordt eveneens omheind en na het ontginnen van het land worden er onmiddellijk Moringabomen geplant, zodat er binnen een paar maanden geprofiteerd kan worden van de oogst.
  5.  er wordt een naaimachine -en wat er verder nog nodig is- aangeschaft, zodat onze medewerkster in Kenia kan beginnen met het maken van mondmaskers en er handschoenen kunnen worden gebruikt op school bij activiteiten die dat vereisen.
  6.  er komt voedsel voor 4 maanden naar de school, zodat de leerlingen en de leraren te eten hebben. 
  7.  er is een bedrag voor het projectmanagement van LIBA.

 

Bron afbeelding

 

Het totale projectbedrag is € 9.421. Dit bedrag wordt voor 50% betaald door Learn! Foundation en voor 50% door Wilde Ganzen. Wij gaan het bedrag ad € 4.710,50 overmaken aan Wilde Ganzen, want dit bedrag hebben wij al binnen n.a.v. onze fondsenwervende activiteiten. Wilde Ganzen maakt vervolgens het totale bedrag over naar onze lokale partner.

 

Yes, we kunnen eindelijk iets doen na stil te hebben gezeten vanaf 15 maart! En de formele toestemming van de overheid hebben we ook in de pocket. Eindelijk kunnen we van start op onze school. Asante sana aan alle donateurs die hebben meegewerkt. 

 

Maar, we zijn er hiermee nog niet helemaal. Maar dat lees je in onze volgende nieuws post.