Laatste nieuws!

Vastenactie 2017 van start!

Eigen doel

De Vastenactie 2017 kent ook zogeheten 'eigen doelen'. Dat zijn doelen die door de parochie(s) zelf zijn aangedragen. Wij hebben het geluk dat de Christoffelparochies in Zuidwest Friesland de Learn! Foundation hebben gevraagd of wij als 'eigen doel' een project wilde aandragen. Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want natúúrlijk wilden wij dat heel graag! 

In samenwerking met onze lokale partnerorgansiatie hebben wij een projectplan geschreven en ingediend. Voordat het kon worden ingediend zijn we samen met iemand van de Charitas van de Christoffel parochie een dag op het seminarie in Den Bosch geweest, om alle ins en outs van het indienen van een project te leren.
Enfin, ons projectplan is ingediend, vervolgens door Cordaid beoordeeld, en zonder op- of aanmerkingen, goedgekeurd. We kunnen dus van start! 

 

Wat betekent de Vastentijd in de Katholieke kerk eigenlijk? 

De Vasten start 01 maart, na het carnaval, op aswoensdag en duurt dus 40 dagen, tot aan Pasen. 
Je vast door jezelf dingen te onthouden of door minder van iets te nemen. Vasten doe je om een hoger doel te bereiken; om intenser dan anders op zoek te gaan naar jezelf, je spiritualiteit of het Goddelijke. Door iets te laten staan kun je diepgang geven aan je leven en gebed. Door te vasten ervaar je een klein beetje wat honger hebben inhoudt. Door te vasten ben je solidair. Solidair met diegenen die het stukken minder hebben dan jij...

                    

St. Ludgeruskerk in Balk van de Heilige Christoffelparochie in Súdwest-Fryslân (Zuidwest-Friesland)

 

 

Wie doen er mee?

De 7 Christoffelparochies* in Súdwest-Fryslân doen mee. In de kerken is een hoekje is ingericht waarin het project wordt gepresenteerd, er is een speciaal gebedenboekje en een poster gemaakt gemaakt van ons WISH project en op de recente reis van Ingrid in jan/feb 2017 is er door de
St. Patricks Church in Kilifi voor iedere parochie een mooie altaardoek meegegeven. Op dit doek staat een tekst in het Kiswahili:
Moyo wa Jesu ni kitulizo cha matatizo yangu    /    The hart of Jesus is the relief of our problems

In verschillende parochies zullen wij tijdens de Vastentijd een presentatie geven over ons WISH project. 

 

* De parochies van Bakhuizen, Balk, Joure, Lemmer, St. Nicolaasga, Sloten en Woudsend

 

Op de website van de Vastenactie staat ons project prachtig omschreven!