Laatste nieuws!

Vastenactie groot succes!

Op 17 mei kregen wij van Vastenactie Nederland het volgende nieuws:

 

“ Jullie hebben ontzettend hard gelopen voor het Vastenactie project ‘Diversified Agro-forestry project for Makonjemare primary school in Kilifi’ in Kenia (projectnummer: 401625). Wij zijn erg blij met jullie inzet en enthousiasme en trots op het resultaat! Volgens de verwerking van onze financiële administratie hebben jullie het volgende bedrag opgehaald: Definitieve actieopbrengst: € 6.978,00.  Dit betekent dat jullie meer hebben opgehaald dan verwacht, gefeliciteerd! Vastenactie zal daar het volgende bedrag aan toevoegen: € 3.000,-
Daarmee bereikt u een totaalbedrag van: € 9.978,00 . Dit betekent dat u € 978,00 boven het goedgekeurde bedrag zit. U kunt deze extra gelden toevoegen aan uw project, dan ontvangen wij hiervoor graag een omschrijving van de besteding van deze extra gelden (inclusief begroting).”

 

 

Hier waren we toch echt van onder de indruk. Om in deze voor iedereen buitengewoon en moeilijke tijd zóveel solidariteit met ons werk te mogen ervaren, is hartverwarmend. In ons project in Kenia zijn ze ook dolgelukkig, want dit betekent heel erg veel voor de school, de kinderen en de leraren, maar niet te vergeten ook hun ouders / de community. Want sinds wij met jouw trouwe hulp hard aan het werk zijn in de enorme school-moestuin, wordt de community steeds zelfstandiger. Er wordt voedsel uit eigen tuin bij de schoollunch geserveerd. En, in plaats van (dure) rijst kunnen zij voor het eerst maismeel serveren. De maisopbrengst was namelijk zo groot, dat zij voor het eerst beetje bij beetje zelfvoorzienend aan het worden zijn. En dat is ons uiteindelijke doel: dat wij steeds overbodiger worden en zij zichzelf kunnen redden!

 

                    

 

Met de € 978 die we extra ontvangen willen het project aanvullen met de aanschaf van tuingereedschap, zodat het makkelijker wordt om de grond te bewerken, maar ook om meer leerlingen tegelijkertijd in het project aan het werk te zien! Onze lokale partner zal hiervoor samen met ons een aanvullende begroting indienen.

 

Zodra het kan en mag wil ik dolgraag persoonlijk in de parochies komen vertellen wat de stand van zaken is in Kenia. Voor nu wil ik jullie niet alleen namens ons bestuur, maar namens alle kinderen, ouders en natuurlijk de leraren van de Makonjemare Primary School in Kenia bedanken. Asante sana! En wat in Kenia uit grote dankbaarheid gezegt wordt: "may God bless you abundantly