Laatste nieuws!

Voor Zawadi Samson Koi

Uit Makonjemare, waar ‘onze’ tweede school in Kenya (Kilifi region) ligt, ontvingen we vreselijk droevig nieuws. Het dochtertje van het hoofd van de school, Zawadi Samson Koi, is zaterdagochtend op 5-jarige leeftijd overleden aan sikkelcelanemie. Terwijl de avond ervoor zijn vrouw is bevallen.

 

Meneer Koi die in het ziekenhuis in de stad bij Zawadi was, kon niet bij de bevalling in Makonjemare zijn, en op haar beurt kon moeder niet bij het overlijden van haar dochtertje zijn.

 

We kunnen amper bevatten wat een horror dit gezin moet doorstaan…

 

Mede namens de vrienden van de Learn! Foundation stuurden we dit bericht:

 

Dear Mr en Mrs Koi, We want to send our deepest condoleances with the loss of your daughter Zawadi Samson Koi. It must be devastating to lose your child, aged 5 years. We have no words. Please accept this small gesture from the Learn! Foundation which may help you and your family in this very difficult time. I hope to meet you in February.

 

On behalf of our board and sponsors, Ingrid Vink

 

Ondanks dat we begrijpen dat het het leed niet zal verzachten, hopen we dat onze gift van KSH 50000 betekent dat meneer Koi tijdelijk één zorg minder heeft.

 

Wij doen nu een beroep op de vrienden van Learn om ons te helpen de school én het schoolhoofd te ondersteunen, zodat hij zijn werk kan voortzetten en we samen uit naam van Zawadi, de school een betere toekomst kunnen geven.

 

Zawadi is een naam uit het Swahili en betekent gift (!)

 

Wat een gift zou het zijn als we met een substantiëlere donatie Zawadi in gedachten kunnen laten voortleven. Als hart onder de riem voor de 250 kinderen die naar het straatarme schooltje gaan, en als start van een grootschaliger project, want er zijn nog bergen te verzetten:

 

  • Het schooltje is een lemen gebouwtje wat nog net niet uit elkaar valt.
  • Er is slecht drinkwater, er zijn geen (sanitaire) faciliteiten.
  • Er is eigenlijk niets wat voldoet aan ons concept van gedegen onderwijs.

 

Sinds wij deze school via onze partnerorganisatie LIBA hebben geadopteerd gaat het ietsje beter. De kinderen hebben een schooluniform, er zijn schoolbankjes gedoneerd en sinds kort hebben zij ook de beschikking over schoolboeken (…).

 

En we hebben een troef

 

Het hoofd van deze school, headmaster Mr. Koi, is een hardwerkende man die alles op alles wil zetten om van dit schooltje een succes te maken.

 

 

Wij hebben hem nu twee keer ontmoet en met eigen ogen kunnen zien hoe deze man met minimale middelen de kinderen een kans op onderwijs biedt.

Dat het leven uitgerekend meneer Koi nu even in de steek laat, is reden te meer voor ons om te laten weten dat wij hem en de school niet in de steek laten.

Via onze doneer pagina is het eenvoudig om via iDEAL rechtstreeks en via een beveiligde verbinding aan de Learn! Foundation te doneren.

 

Liever een ander bedrag (klein of groot, in beide gevallen even welkom)? Kijk dan op onze doneer pagina.

 

NB Mollie verzekert Learn! van transparante transacties via een veilige iDEAL-verbinding. De kosten voor de Learn! Foundation bedragen €1,20 per transactie, dus hoe hoger de donatie hoe relatief lager deze administratieve fee.

 

PS (Ook nog) op een andere manier bijdragen? Deel dit bericht dan op Facebook, Twitter of via de mail!